
Inovații în design – „Iarbă” și marmură, în mobilier de interior și exterior
Piatră naturală, marmură, plastic reciclat, spumă poliuretanică sunt materiale folosite de companii de design în obiecte de mobilier confortabile, care s-au remarcat secolul trecut, dar și nou-nouțe. Canapelele și fotoliile au atras atenția designerilor de-a lungul timpului și sunt acum diversificate pentru fiecare decor. La Salone del Mobile Milano au fost prezentate noutăți.
Elite Stone
Din marmură Calacatta Borghini, elegant, fotoliul de exterior este conceput pentru a oferi o experiență confortabilă în aer liber, cu o structură solidă și rafinată rezistentă.
Marmura Calacatta Borghini, renumită pentru nervurile sale unice și modelele subtile, creează un contrast frumos cu perna capitonată, detașabilă.
Fiecare fotoliu este complet proiectat și fabricat în Italia, îmbinând meșteșugul tradițional cu designul modern, contemporan.
Tresore Design
Fotoliul Itaoca combină tehnicile artizanale cu tehnologia. Dezvoltat în exclusivitate de Estúdio Sérgio Matos pentru Tresore Design, piesa marchează intersecția dintre puritatea extrasă din natură și creația.
Conceptul fotoliului se bazează pe o materie primă care face parte din biodiversitatea și patrimoniul Braziliei. Itaoca, în limba indigenă tupi, înseamnă „casă de piatră”.
Estetica sinuoasă a fotoliului evidențiază porozitatea scăzută, durabilitatea ridicată și rezistența la pete și căldură a pietrei moi. Este potrivit atât pentru interior, cât și pentru exterior.
Slide
Reborn îmbină stilul și confortul cu sustenabilitatea. Creat de Slide și ecoBirdy folosind plastic reciclat, setul – masă, canapea – se integrează natural în orice spațiu, cu perne opționale.
Gufram
Sess, un scaun proiectat de arhitectul și artistul Nani Prina la finalul anilor 1960, oferă spațiului – cu silueta sa inimitabilă – eleganță, unicitate.
Compania a prezentat la salon o nouă versiune și pentru Pratone.
Similar cu Pratone 1971 de Ceretti, Derossi și Rosso, noul Pratone Infinito nu este în ediție limitată, ci este produs în serie, fără a sacrifica interactivitatea unei sculpturi domestice istorice. Cu „fire de iarbă” realizate de mână din spumă poliuretanică, sfidează convențiile și depășește limitele artei designului, combină în mod suprarealist elemente naturale și artificiale.