Muzeul Luvru va majora prețul biletelor pentru prima dată în șapte ani
Prețul biletelor de intrare la Muzeul Luvru va fi majorat în ianuarie 2024, pentur prima dată în ultimii șapte ani.
Prețul actual al biletelor pentru intrarea în instituția pariziană este de 17 euro (18,30 dolari) pentru intrarea generală, cu bilete gratuite pentru membrii Luvru (abonamentul anual Amis du Louvre costă 80 de euro, adică 86 de dolari), pentru rezidenții din Spațiul Economic European cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, pentru anumiți profesioniști, inclusiv profesori care lucrează în Franța și artiști afiliați la Maison des Artistes sau la Asociația Internațională de Artă, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă și pentru vizitatorii cu dizabilități.
Din ianuarie, biletul de intrare generală va fi majorat cu 29%, ajungând la 22 de euro (23,70 dolari). Acest lucru coincide cu faptul că Parisul va găzdui cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice moderne, între 26 iulie și 11 august 2024, și prima ediție a Jocurilor Paralimpice de vară din Franța, între 28 august și 8 septembrie 2024.
Și alte prețuri vor fi majorate în capitala franceză în 2024, inclusiv biletele de metrou, care vor fi aproape dublu în timpul Jocurilor.
Cel mai vizitat muzeu din lume
Referindu-se la majorările de la metrou, președintele Consiliului regional din Île-de-France, Valerie Pecresse, a declarat că „dacă nu vor plăti vizitatorii, vor fi plătitorii de taxe”. Prețurile hotelurilor pentru sezonul de vară 2024 la Paris sunt deja de trei ori și jumătate mai mari decât tarifele obișnuite.
Luvru – care este cel mai vizitat muzeu din lume, cu un număr de vizitatori în 2023 estimat între 7,5 și 8,5 milioane – a declarat că majorarea prețurilor biletelor îi va permite să finanțeze biletele de intrare gratuită și să facă față costurilor cu energia, fără a face referire la Jocurile Olimpice.
Unele dintre cele mai faimoase opere de artă din lume sunt expuse în Luvru, ceea ce sporește popularitatea acestuia, printre care „Mona Lisa” (1503) a lui Leonardo da Vinci, „Venus de Milo” (150-125 î.Hr.) a lui Alexandru din Antiohia, „Grande Odalisque” (1814) a lui Jean Auguste Dominique Ingres și „Liberty Leading the People” (1830) a lui Eugène Delacroix.