Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  O istorie a României în desene marca Dan Perjovschi, la sediul Astra Film din Sibiu/ galerie foto
dan perjovschi5

O istorie a României în desene marca Dan Perjovschi, la sediul Astra Film din Sibiu/ galerie foto

Artistul Dan Perjovschi face o radiografie în desene a ultimilor 30 de ani, vechime pe care o are și Astra Film Festival de la Sibiu, eveniment dedicat filmelor documentare.

Expoziţia poate fi văzută gratuit la Sibiu, în Piaţa Mică nr.11, până în 21 octombrie.

dan perjovschi curatorial.ro

„Dan Perjovschi. Document. Un insert în AstraFilm 30”, credit: curatorial.ro

Intervenția artistică în sediul Astra Film reprezintă o ocupare temporară cu „documente” a spațiului celui mai longeviv festival de film documentar din țară.

dan perjovschi4 curatorial.ro

„Dan Perjovschi. Document. Un insert în AstraFilm 30”, Foto credit: curatorial.ro

„Documentele” trasează 30 de ani de activitate activistă, socială, culturală, caritativă sau comunitară. Artistul este cetățeanul căuia îi pasă de orașul, țara, continentul și lumea în care trăiește.

dan perjovschi2 curatorial.ro

„Dan Perjovschi. Document. Un insert în AstraFilm 30”, Foto credit: curatorial.ro

Perjovschi este critic și mereu prezent, comentând și reflectând asupra moravurilor și practicilor societății contemporane.
Într-o lume obsedată de individualism, competitivitate și profit, artistul empatizează, asistă, ajută, participă. dan perjovschi3 curatorial.ro

„Dan Perjovschi. Document. Un insert în AstraFilm 30”, Foto credit: curatorial.roFestivalul Astra Film, lansat în 1993 la Sibiu ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante evenimente din Europa dedicate filmului documentar.
Pe lângă această intervenție a lui Dan Perjovschi, anul acesta AFF prezintă trei expoziții: „Dadestar chaveste”, de Iulian Ignat, deschisă la Sala Thalia, „Transhumanța”, de Dumitru Budrala, care poate fi văzută în Piața Mare și Mini Dome, și o expoziție aniversară deschisă la etajul întâi din Mall Promenada (fostul magazine Cador).

Foto credit: curatorial.ro