Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Administratorii operelor lui Picasso au blocat vânzarea de lucrări în format NFT după un obiect ceramic creat de artist

Administratorii operelor lui Picasso au blocat vânzarea de lucrări în format NFT după un obiect ceramic creat de artist

Doi moştenitori ai marelui artist au declarat anterior că vor să vândă peste 1.000 de variante digitale ale acestei lucrări, acompaniate de un cântec creat special de John Legend, arată The Art Newspaper.

Administratorii operelor au tras un semnal de alarmă şi au spus că, fără permisiunea lor, colecţia virtuală este considerată un fals.

Managerul strănepotului artistului, Florian Picasso, a declarat pentru The Art Newspaper că, de fapt nu este vorba de o anulare a vânzării, ci mai degrabă de o amânare.

Avocatul Picasso Administration a spus că informaţiile transmise media referitor la respectivele licitaţii sunt greşite iar organizaţia nu a aprobat nicio vânzare a operelor pictorului în format NFT.

The Picasso Administration manageriază operele care sunt deţinute de către trei copii ai lui Pablo Picasso – Maya Widmaier Picasso, Claude Picasso şi Paloma Picasso – şi doi nepoţi: Marina şi Bernard Ruiz-Picasso.

Claude Picasso s-a opus intenţiei de vânzare în format NFT, aşa că orice astfel de tranzacţie este un “fals”, a arătat reprezentantul Picasso Administration.

Nepoata lui Pablo Picasso, Marina şi fiul ei, Florian Picasso, au spus, săptămâna trecută, că vor să vândă 1.010 variante digitale, în format NFT, după o operă ceramică a marelui artist, potrivit The Associated Press.

Marina Picasso a declarat atunci că are obiectul original, creat în 1958, de când era copil.

Credit foto: Sotheby’s