Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Alive in Sight Only for a Second”, expoziție de grup la Galeria Sector 1
andrei nacu, fotodermatoglyphics, 2018, 3 panels with found family photographs. prin amabilitatea artistului

„Alive in Sight Only for a Second”, expoziție de grup la Galeria Sector 1

Expoziția de grup „Alive in Sight Only for a Second” va fi deschisă la Galeria Sector 1 de la Combinatul Fondului Plastic în perioada 23 februarie – 06 aprilie 2023.

Curatoriată de Horațiu Lipot, cu vernisajul pe 23 februarie, între orele 18:00 și 21:00, cuprinde lucrări semnate de Marius Bercea, Răzvan Boar, Sarah Muscalu, Andrei Nacu, Abel Rad, Marcel Rusu și Nora Teplan.

nora teplan, polar dust, 2020, oil on canvas. prin amabilitatea artistei

Nora Teplan, „Polar Dust”, 2020, ulei pe pânză. Prin amabilitatea artistei

„Expoziția este formată din artiști a căror practică tratează camera de fotografiat ca un dispozitiv de a vedea structural-intersecțional în obiectul analizat, mai mult decât un simplu obiect producător de imagine mecanică mimetică, imaginea devenind astfel un alt strat procesual, care crează distanță și implicit analiză. Fotografii care chestionează autonomia mediului prin raportul la stanțele majore ale picturii, ca picturalitatea sau transcenderea «oglinzii cu memorie», spre fereastră. Respectiv, de o serie de artiști cu o practică preponderent axată pe mediul picturii, care chestionează puterea structural reductivă a fotografiei, potențialul emotiv al camerei, materialele care captează lumina într-o urmă fizică sau chimică, ori de problemele de percepție optică  pe care documentul fotografic le ridică”, se arată în prezentare.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 februarie – 06 aprilie, de marți până sâmbătă, între orele 14:00 – 19:00, iar duminica și lunea, cu programare telefonică.

Fotografie principală: Andrei Nacu, „Fotodermatoglyphics”, 2018, panouri cu fotografii de familie. Prin amabilitatea artistului