Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Andy Warhol, Keith Haring, Ernie Barnes și David Hockney, în licitații online
ernie barnes

Andy Warhol, Keith Haring, Ernie Barnes și David Hockney, în licitații online

Lucrări de Andy Warhol, Keith Haring și David Hockney vor fi scoase la vânzare într-o serie de trei licitații online organizate de Christie’s, care va începe pe 8 iulie și se va încheia pe 21 iulie.

Cele trei licitații de artă contemporană – Contemporary Edition, First Open și Trespassing – cuprind lucrări excepționale create de unii dintre cei mai importanți artiști ai secolului 20 și contemporani.

Lucrările au estimări cuprinse între 500 de dolari și 200.000 de dolari. Ele vor fi expuse în galeriile Christie’s din Rockefeller Center începând cu 13 iulie.

Contemporary Edition

Prima licitație include mai mult de 120 de printuri postbelice și contemporane și ediții, cu estimări începând de la mai puțin de 1.000 de dolari, și este dedicată celor care pun bazele unei colecții, dar și cunoscătorilor cu experiență. Printre cele mai importante nume prezente aici se numără Andy Warhol, Keith Haring și David Hockney, precum și vedete ale pieței contemporane, precum  Shara Hughes și Tschabalala Self.

Cel mai valoros lot este „Mick Jagger: one print”, de Andy Warhol, estimat la 100.000 – 150.000 de dolari. Serigrafia color este semnată atât de artist, cât și de muzician.

warhol jagger

First Open

Vânzarea First Open este o ocazie pentru colecționari să achiziționeze lucrări realizate de unii dintre artiștii postbelici și contemporani cel mai bine cotați, ca Ernie Barnes, Stanley Whitney, Lynne Drexler și Andy Warhol.

Licitația este condusă de „Juba Dis an Juba Dat” (1960), acrilic pe pânză de Enie Barnes (foto), care are o estimare de 100.000 – 150.000 de dolari.

Trespassing

A treia licitație din serie aduce laolaltă lucrări ale unor inovatori în arta de astăzi, precum Katherine Bernhardt, Edgar Plans, KAWS și ThankYouX, dar și Hajime Sorayama, Javier Calleja și Roby Dwi Antono.

Sunt vândute aici și trei NFT-uri create de artiștii digitali Inna Modja, Andre O’Shea și Moon, Sun, Diamond.

Principalul lot din vânzare este „ (UNTITLED) KRUSTY”, de KAWS, estimat la 100.000 – 150.000 de dolari.