Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Apel de participare la Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”
uap, siglă, curatorial

Apel de participare la Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”

Artiştii sunt invitaţi să participe la Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”, până la finalul lunii octombrie, anunţă reprezentanţii Uniunii Artiştilor Plastici (UAP).

Evenimentul are loc la 150 de ani de la nașterea lui Gheorghe Petrașcu.

Începând cu această ediție se constituie marele premiu care primește numele maestrului, Premiul „Gheorghe Petrașcu” și se aduc noi schimbări. Ținând cont de faptul că sculptura nu a fost vreodată o preocupare a pictorului Gheorghe Petrașcu, secțiunea de Sculptură se transformă din acest an în secțiune de Grafică, pentru a onora îndeletnicirile și căutările marelui artist, știindu-se că acesta a realizat numeroase lucrări în tehnici grafice – desene în acuarelă ori pastel.

Lucrările vor fi expuse până la finalul lunii ianuarie

Bienala este deschisă membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, studenţilor (ultimul an, masterat) şi absolvenţilor academiilor de artă care pot participa cu cel mult două lucrări.

Lucrările de pictură sau grafică, executate în perioada 2020 – 2022, vor fi însoţite de formularul de participare la bienală şi detalii despre autor. Este nevoie ca acestea să fie expediate până pe  28 octombrie.

Tema concursului este liberă, iar participarea este gratuită. Vor fi acordate șase premii, două menţiuni şi premiul „Gheorghe Petrașcu”, valoarea totală a acestora fiind de 25.000 lei.

Expoziţia va fi deschisă publicului până la 31 ianuarie, 2023, cu posibilitatea prelungirii perioadei de expunere până la sfârșitul lunii februarie 2023.