Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Art Basel Miami Beach – Galerii de top prezintă cele mai importante lucrări de artă modernă și contemporană

Art Basel Miami Beach – Galerii de top prezintă cele mai importante lucrări de artă modernă și contemporană

Târgul Art Basel Miami Beach are loc în perioada 2 – 4 decembrie, iar principalele galerii de pe cinci continente își prezintă cele mai importante lucrări de artă modernă și contemporană, precum și creații ale unor artiști emergenți.

Art Basel a revenit la Miami Beach Convention Centre (MBCC), după o pauză provocată de pandemie.

Foto: curatorial.ro

Foto: curatorial.ro

Ediția din 2021 este, astfel, prima cu prezență fizică în decurs de doi ani și aduce laolaltă 253 de galerii internaționale care prezintă lucrări de artă în toate formele media, de la picturi și sculpturi la fotografie și lucrări digitale.

Galerii din 36 de țări expun la Art Basel Miami Beach

Ca unul dintre cele mai importante târguri de artă din Americi, lista expozanților include galerii de top din 36 de țări și teritorii de pe cinci continente, dintre care mai mult de jumătate dețin spații în America de Nord și America de Sud.

Patruzeci și trei de galerii se alătură pentru prima dată târgului, între care First Floor Gallery Harare cu spații în Harare și Victoria Falls; Rele Gallery, cu spații de expoziție în Lagos și Los Angeles; și Southard Reid din Londra.

Art Basel Miami Beach, Foto: curatorial.ro

Foto: curatorial.ro

Există și șapte standuri comune: A Gentil Carioca și Goodman Gallery; Galeria Estação și Luciana Brito Galeria; Franklin Parrasch Gallery și Parrasch Heijnen Gallery; Galeria Jaqueline Martins și Labor; Olivier Malingue și Paul Coulon în sectorul Galleries; Proyectos Ultravioleta și von Bartha în sectorul Nova; Galerie Knoell și Larkin Erdmann Gallery în sectorul Survey.

Municipalitatea Miami Beach va achiziționa, prin programul Legacy Purchase, până la două lucrări de artă din sectoarele Nova sau Positions care vor intra în colecția de artă a orașului prin votul publicului.

Artă în format hibrid

Ediția din Miami Beach a Art Basel are un caracter hibrid, urmând succesul edițiilor de anul acesta Art Basel Hong Kong și Art Basel din Elveția.

Art Basel Live va amplifica prezentările onsite în Miami Beach, iar atmosfera din expoziție va fi transpusă către un public și mai mare prin programul digital Online Viewing Rooms, tururi virtuale și transmiterea discuțiilor programate.

conversations art basel miami beach

Foto: curatorial.ro

Sectoarele Art Basel Miami Beach

Principalul sector al târgului, Galleries, cuprinde 185 dintre cele mai importante spații de artă din lume, care prezintă cele mai bune lucrări de pictură, sculptură, desen, instalații, fotografie, video și digital.

Galleries - Ben Brown Fine Arts

Galleries – Ben Brown Fine Arts. Foto: artbasel.com

Positions aduce laolaltă 19 prezentări solo ale unor artiști emergenți de peste tot din lume.

Nova oferă platformă pentru ca galeriile să prezinte noi lucrări realizate de cel mult trei artiști. Anul acesta, sectorul cuprinde 25 de prezentări.

Survey cuprinde 17 prezentări de lucrări create înainte de anul 2000. La ediția de anul acesta, sectorul introduce cinci noi galerii, inclusiv Welancora Gallery din New York și galerie lange + pult cu spații în Zurich și Auvernier.

Edition cuprinde anul acesta cinci lideri în domeniul tipăriturilor: Carolina Nitsch, Cristea Roberts Gallery, Polígrafa Obra Gràfica, Susan Sheehan Gallery și Two Palms.

Vizitatorii Art Basel Miami Beach au ocazia de a lua contact cu cele mai importante muzee și colecții private din sudul Floridei, precum The Bass, de la Cruz Collection Contemporary Art Space, Espacio 23 / Jorge Pérez Collection, Frost Art Museum – Florida International University, The Institute of Contemporary Art, Miami (ICA Miami), Museum of Contemporary Art North Miami (MOCA), și Wolfsonian – Florida International University.

meridians rebecca manson josh l hires

Meridians – Rebecca Manson, Galeria Josh Lilley. Foto: artbasel.com

După debutul de succes la ediția din 2019, sectorul Meridians revine la MBCC cu un lineup dinamic de proiecte la scară mare care provoacă granițele structurii unui târg de artă tradițional. Sectorul este curatat din nou de Magalí Arriola, directorul Muzeului Tamayo.

meridians art basel miami beach

Foto: curatorial.ro

Kabinett reunește selecții propuse de galerii în afara standurilor proprii, inclusiv expoziții tematice de grup și prezentări solo.

Magazines este sectorul dedicat editorilor și publisherilor.

Art Basel, istorie de jumătate de secol

Fondat în 1970 de galeriști din Basel (Elveția), Art Basel este cel mai important târg de artă modernă și contemporană din lume. Are loc la Basel, Miami Beach și Hong Kong.

Fiecare târg este unic, definit de orașul gazdă și regiunea în care se află, acest lucru reflectându-se în galeriile care participă, lucrările de artă prezentate, și conținutul programelor paralele produse în colaborare cu instituțiile locale.