Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arta ceramică afro-americană este subiect de expoziţie, în această toamnă, la The Metropolitan Museum
hearmenow

Arta ceramică afro-americană este subiect de expoziţie, în această toamnă, la The Metropolitan Museum

Arta ceramică afro-americană este subiect de expoziţie, la The Metropolitan Museum, sub numele „Hear Me Now: The Black Potters of Old Edgefield, South Carolina”, între 9 septembrie şi 5 februarie, 2023.

Ceramiştii afro-americani din secolul XIX

Expoziţia prezintă maeştri ai ceramicii din Sudul Statelor Unite ale Americii, în paralel cu mai multe creaţii contemporane. În total, la muzeul newyorkez vor fi expuse, în această toamnă, 50 de obiecte de ceramică din Old Edgefield District, Carolina de Sud, un spaţiu cunoscut pentru asemenea creaţii, înainte de Războiul Civil.

Cei care vor vizita expoziţia pot vedea borcane monumentale, în care pot fi depozitate obiecte. Acestea au fost create de ceramistul şi poetul David Drake. Alături de ele vor fi prezentate vase care au creatori anonimi. Dar expoziţia este, de fapt, o incursiune la nivel antropologic, literar şi material a acelei perioade şi aduce mărturii legate de viaţa celor care atunci erau sclavi.

Credit foto: The Metropolitan Museum