Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă împotriva războiului – Expoziția „Stop the War (in Ukraine)”, în Piața Regele Mihai I din București
stop the war expozitie bucuresti

Artă împotriva războiului – Expoziția „Stop the War (in Ukraine)”, în Piața Regele Mihai I din București

Sculpturi și instalații de artă au fost amplasate în Piața Regele Mihai I din București, sub numele „Stop the War (in Ukraine)”, și vor rămâne aici până pe 28 mai.

Opt artiști români și mai mulți artiști ucraineni continuă astfel să ia atitudine împotriva războiului din Ucraina și să militeze pentru pace, folosindu-se de arta lor pentru a să emoționa, a motiva întru acțiune.

Expoziția aduce laolaltă sculpturi și instalații de artă semnate de artiști românni și printuri după lucrările artiștilor din Ucraina.

Artiști uniți împotriva războiului

„Stop the War (in Ukraine)” vine în continuarea expoziției caritabile „Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War”, organizată de curatorii Raluca Ilaria Demetrescu și Daniel Loagăr. Aceasta a fost găzduită de spațiul Carol 53 între 12 martie și 2 aprilie și a reunit mai mult de 75 de artiști din cele două țări.

Artiștii care expun instalații și sculpturi sunt Daniel Loagăr, Alex Manea, Misha Diaconu, Mihai Rusen, Denis Nanciu, Sergiu Chihaia, Ion Alexandru și Cristian Seușan din România, iar printurile aparțin artiștilor ucraineni care își pun lucrările la dispoziție pe standwithukraine.super.site.

stop the war expozitie bucuresti 1

Stop the War 

„Nu poți rămâne nepăsător în fața informației oribile care umple fluxurile de date, indiferent de existența unui nivel de propagandă sau manipulare intrinsecă din ambele părți. Oameni nevinovați suferă, sunt maltratați în fel și chip, răniți, uciși, izgoniți de o violență fără sens. Să-ți pui arta la dispoziția atitudinii de condamnare fără echivoc a unei agresiuni teribile și fără sens este deja un proces antropologic firesc în contextul societății contemporane”, spune artistul Mihai Rusen.

Expoziția poate fi vizitată la orice oră, între 29 aprilie și 28 mai, în Piața Regele Mihai I din București.