Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă murală marca Banksy, în ruine din Ucraina
banksy, ucraina

Artă murală marca Banksy, în ruine din Ucraina

Un desen mural ce prezintă o gimnastă care efectuează un exercițiu a apărut pe peretele unui bloc distrus în bombardamentele din orașul ucrainean Borodyanka, la nord-vest de capitala Kiev, fiind atribuit artistului britanic Banksy, care a publicat online imagini cu lucrarea.

Orașul a fost ținta atacurilor Rusiei la începutul invaziei. Desenul mural alb-negru este pictat astfel încât pare că ea stă în mâine pe rămășițele din beton. Deasupra ei pot fi văzute resturile apartamentelor.

În aceeași localitate a fost remarcat un alt desen, cu un băiat care aplică o lovitură de judo unui bărbat. Acesta nu a fost publicat online de Banksy, însă pare a fi tot o lucrare d-alea lui, relatează AP.

Lucrare similar realizată în alb-negru, neconfirmată de Banksy, a fost observată în orașul Irpin, în apropiere de Kiev. Aceasta prezintă o gimnastă ce face o piruetă cu o panglică deasupra unei găuri într-un perete.