Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista Ecaterina Schiwago expune la Timișoara
ecaterina schiwago 1

Artista Ecaterina Schiwago expune la Timișoara

Artista Ecaterina Schiwago expune o serie de lucrări de pictură la galeria Helios din Timișoara, sub titlul „Cântând în două lumi”.

Vernisajul este programat să aibă loc pe 19 septembrie, la ora 18:00, când conf. univ. Gabriel Kelemen va prezenta expoziția.

„Cântând în două lumi” reprezintă pentru Ecaterina Schiwago „o mărturisire de sensibilitate artistică prin simbol, compoziţie, culoare, concept în căutarea ritmului, echilibrului şi armoniei în artă şi în viaţă”, notează prof. univ. dr. Daniela Constantin.

De cealaltă parte, prof. univ. dr. Adriana Lucaciu remarcă: „Prin lucrările pe care ni le prezintă în această expoziție, Ecaterina Schiwago ne împărtășește, odată cu subiectele, compozițiile și paleta sa cromatică, o poveste de viață. Metafora plastică reiterează secvențe ale unor amintiri sălășluite în versurile lui Victor Schiwago (Șuvăgău), căruia îi este dedicat, de altfel,  acest eveniment – in memoriam”.