Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista norvegiană Kjersti Vetterstad, la Suprainfinit
slow burn, suprainfinit

Artista norvegiană Kjersti Vetterstad, la Suprainfinit

Artista norvegiană Kjersti Vetterstad expune lucrări de tip performance și instalație la galeria bucureșteană Suprainfinit în perioada 11 aprilie – 10 mai.

În expoziția „Slow Burn”, spațiul domestic este unul privilegiat, un loc al retragerii, dar forțe supranaturale par că pătrund prin suprafața lui ce promite siguranța, stabilitatea și ordinea.

Programul public al expoziției include un artist-talk și premiera performance-ului „Unburied”, de Georgiana Dobre (20-21 aprilie).

Kjersti Vetterstad (n.1977) este artistă vizuală și a studiat la Academia de Arte din Bergen și Konstfack în Stockholm. Explorează teme precum spațiul, timpul și impermanența, identitatea, ecologia și locul omului în acest ciclu, prin lucrări de tip performance, instalație, lucrări sonore, video și film. Lucrările sunt deseori dezvoltate în colaborare cu alți artiști vizuali și performeri din domeniul artelor performative.

Lucrările lui Vetterstad au fost arătate recent, printre altele, la MNAC în București (RO), Haugar Art Museum în Tønsberg (NO), Tromsø Kunstforening (NO), Galeria Bastion 3, Timișoara (RO), The National Museum în Oslo (NO), Filmmaker Festival of New York (US), Jaipur International Film Festival (IN) și Taxispalais Kunsthalle Tirol în Innsbruck (AT). A avut expoziții personale în spații precum Knipsu și Entrée în Bergen (NO), UKS, Tidens Krav și Podium în Oslo (NO).