Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistele Cristina Cioplea și Gila Miller expun la Tel Aviv
expoziție tel aviv, cioplea, miller

Artistele Cristina Cioplea și Gila Miller expun la Tel Aviv

Lucrări ale artistelor Cristina Cioplea și Gila Miller sunt expuse, sub titlul „Natura umană”, la sediul ICR Tel Aviv până pe 4 ianuarie 2023.

Curatorul expoziției – care este un dialog vizual între două artiste ale căror discursuri artistice se întrepătrund – este Roni Reuven.

Expoziția cuprinde aproximativ 30 de lucrări de mixed media, textile și ceramică, de dimensiuni diferite.

Scurte biografii

Cristina Cioplea și Gila Miller s-au cunoscut cu ocazia unei rezidențe artistice.

În lucrările sale, Cristina Cioplea, care locuiește și lucrează în Târgu Jiu, abordează subiectul întoarcerii la rădăcini, la izvoarele profunde și sacre ale moștenirii sale. Întâlnirea nemediată dintre contemporan și trecut, în lucrările acesteia, este o întoarcere la sinele artistei, la poveștile trecutului atât de apropiate de prezent. Cristina Cioplea a absolvit Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, unde a urmat și un program de master în domeniul artei grafice. A avut numeroase expoziții personale și de grup, în România și în străinătate.

Născută în Israel, Gila Miller a intrat în legătură cu moștenirea culturală românească prin intermediul mamei sale și a întregii familii a acesteia, originari din România. De-a lungul carierei sale artistice, Gila Miller a reliefat și accentuat în arta ei, cu ajutorul unor tehnici artistice variate, simboluri tradiționale din folclorul și trecutul familial românesc, precum și simboluri iudaice tradiționale. Absolventă a programului de licență de Arte Frumoase al Universității din Haifa, a urmat apoi un program de master în Iudaism și Artă Iudaică la Institutul de Studii Iudaice Schechter, iar apoi a întreprins studii de cercetare în domeniul Artei evreiești și a Iudaismului Contemporan la Universitatea Bar Ilan. A participat la numeroase expoziții solo și de grup în Israel, România, Portugalia, Italia și Spania.