Artistele Miruna Radovici, Roxana Morar și Sara Tayari expun la Artep din Iași
Artistele Miruna Radovici, Roxana Morar și Sara Tayari expun lucrări la galeria Artep din Iași sub titlul „Cross the Lake in a Silver Plate”.
La Iași, din august până în septembrie, cele trei artiste care folosesc diferite medii de expresie artistică au colaborat în cadrul unei rezidențe dedicate.
Rezultatul acelei rezidențe va fi dezvăluit pe 4 octombrie, de la ora 18:00, la deschiderea oficială a expoziției „Cross the Lake in a Silver Plate”.
„Împreună, lucrările lor oferă perspective inedite asupra utilizării și interpretării imaginii, sunetului, obiectului precum și a propriului corp în relație cu apa”, spune Cristiana Ursache, curatoarea expoziției.
Expoziția „Cross the Lake in a Silver Plate” face parte din proiectul „Water Under the Bridge”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și este rezultatul colaborării dintre artiste și curatoarea Cristiana Ursache, în cadrul primei rezidențe artistice organizate la Iași de Asociația Galeria Artep.
Expoziția poate fi vizitată de pe 4 octombrie până pe 12 noiembrie 2022, timp în care o serie de happening-uri artistice și întâlniri cu artistele vor avea loc la sediul galeriei și în spații neconvenționale.
Despre artiste
Miruna Radovici (n. 1995) investighează dezvoltarea unui univers prin încorporarea unei atmosfere biosferice pe măsură ce lucrările pun în scenă nucleul evoluției sociale: interacțiuni, limbaj, atingere, apariția și dispariția organică a emoției. Ea le transpune vizual printr-o multitudine de medii (pictură, textile, fotografie și altele), menite să ilustreze circumstanțe de intimitate, probleme existențiale, toate sub egida atmosferei private a subiecților.
Roxana Morar (n. 1997) a absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, secția grafică. Printre subiectele abordate în practica sa se numără interesul pentru materie, circulație în sistem, transferul de informație și interacțiunea umană în diferite contexte. Proiectele ei se intersectează cu aria științelor antropologice și sociale; totodată, își propune să evidențieze rolul artei în relația dintre public, artist și context. În prezent, practica sa artistică se concentrează pe experimentarea și îmbinarea mediilor artistice precum: fotografie, text, video, performance, sculptură și grafică.
Sara Tayari (n. 1999) este absolventă a Universității de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, secția actorie, promoția 2020, la clasa conf. univ. dr. Ionesi Tatiana și prof. univ. dr. Emil Coșeru. A colaborat cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași încă din timpul facultății în spectacolele „Ținuturile joase”, regia Mihaela Panainte, „Sandros”, regia Cristi Avram, „Titus Andronicus”, regia Charles Muller, iar de la finalizarea facultății a colaborat cu Teatrul din Stejar în spectacolul „No Exi(s)t”, regia Andreea Darie și în mai multe proiecte independente.