Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Artiști post-digitali și proiecții din Ars Electronica Animation Festival, la Timișoara
intersecting realities

Artiști post-digitali și proiecții din Ars Electronica Animation Festival, la Timișoara

„Intersecting Realities”, expoziție ce prezintă lucrări create de mai mulți artiști post-digitali și proiecții din Ars Electronica Animation Festival, va fi deschisă la Palatul Ștefania din Timișoara pe 15 iunie.

Expoziția face parte din proiectul „Post-Digital Intersections”, iar pe 16 iunie, între orele 18:30 -19:30, va avea loc un tur ghidat de dr. Claudia Schnugg, care curatoriază împreună cu Andrei Tudose.

„Intersecting Realities” cuprinde lucrările artiștilor Anderwald+Grond, Antoni Rayzhekov, Kasia Molga, Marco Barotti, Sabina Suru, Theresa Schubert și o selecție de proiecții Ars Electronica Animation Festival 2022.

„La intrarea într-o eră în care tehnologia devine omniprezentă pe măsură ce hardware-ul devine mai mic și adaptat pentru a fi ușor de utilizat și de purtat pe corpul uman, iar rețelele digitale sunt înglobate în funcționarea de zi cu zi a vieții umane – invizibile pentru ochiul uman, intangibile în spațiile fizice –, artiștii post-digitali extind utilizarea tehnologiei ca mediu exploratoriu, putând astfel să se inspire dintr-un spectru larg de medii – noi și vechi – pentru a oferi semnificație viziunii lor artistice. Astfel, fascinația pentru digital se dizolvă într-o parte simbiotică a demersului artistic prezentat publicului, așa cum societatea începe să găsească noi modalități de a da sens melanjului dintre oameni, tehnologie (digitală) și natura înconjurătoare”, se arată în textul curatorial realizat de dr. Claudia Schnugg și Andrei Tudose.

Vernisajul va avea loc in prezența curatorilor și a artiștilor Anderwald+Grond, Antoni Rayzhekov, Kasia Molga, Marco Barotti, Sabina Suru. Expoziția va fi deschisă până pe 2 iulie.

Proiectul „Post-Digital Intersections” urmărește să dezvolte platforme interdisciplinare de producție artistică, fiind un mediator al dialogului între comunitatea culturală internațională, națională, studenți din Timișoara și București și comunitățile locale. Printr-o abordare bazată pe schimbul interdisciplinar de cunoștințe și practică, în cadrul acestui program sunt abordate problematici care vizează zone critice ale artei și vieții contemporane, cu focus asupra implicațiilor societale și culturale ale intersecției artei cu știința și tehnologia.