Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiștii colecționari la Getty Museum- Los Angeles

Artiștii colecționari la Getty Museum- Los Angeles

The Paul Getty Museum din Getty Center L.A. – una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură de pe Coasta de Vest Americană- prezintă vara aceasta o interesantă expoziție de cercetare „Artists as Collectors” –  axată pe capodopere de grafică – desene mai precis, ce provin din colecțiile unor artiști celebri și aflate actualmente în posesia muzeului.

Desenul ca rezultat concret al transpunerii celei mai directe, imediate și proaspete a gândului artistului, ilustrând conexiunea cea mai rapidă dintre minte și mână, dintre concept și manualitate, pare a fi fost dintotdeauna medium-ul vizual cel mai ușor colecționabil și cel mai abordabil financiar.

De-a lungul istoriei, artiștii devin ei înșiși colecționari pasionați, de multe ori având alte criterii față de un colecționar obișnuit. Nu puțini sunt artiștii  care și-au constituit colecții proprii, impresionante fie achiziționând fie oferindu-și reciproc lucrări valoroase drept cadou.

Expoziția etalează desene prețioase de Rafael, Rembrandt, Van Dyck sau Delacroix, provenind din colecțiile unor nu mai puțin celebri- Giorgio Vasari, Edgar Degas, Joshua Reynolds,etc.

 

Citiţi integral: https://www.getty.edu/art/exhibitions/artists_collectors/

Credit foto: https://www.facebook.com/gettymuseum