Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiștii Ioan Sbârciu și Zamfira Bîrzu expun la Palatul Culturii din Iași
ioan sbarciu si zamfira birzu muzeul de arta palatul culturii din iasi

Artiștii Ioan Sbârciu și Zamfira Bîrzu expun la Palatul Culturii din Iași

Artiștii Ioan Sbârciu și Zamfira Bîrzu vor expune, începând cu 1 iulie, la Palatul Culturii din Iași, în spațiul Muzeului de Artă.

Ioan Sbârciu (n. 1948, în jud. Bistriţa Năsăud) este pictor și profesor. A absolvit Institutul de Arte Vizuale Cluj-Napoca în 1973. A inițiat proiecte de cercetare şi studii în arte cu instituţii din Europa şi Statele Unire, iar creațiile lui au fost expuse în galerii şi muzee de artă din orașe ca Barcelona, Malmo, Paris, Koln și Veneţia. Lucrările lui se regăsesc în colecții de stat sau private din Europa.

Zamfira Bîrzu (n. 1964, jud. Suceava) a studiat la Iași și Timișoara, este doctor în domeniul Arte Vizuale. A avut mai multe expoziții personale și de grup, în țară și străinătate, și a primit numeroase premii.

Expoziția intitulată „Metaforă” este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași și Centrul de Cercetare Pictură – Practici Vizuale Contemporane.

Vernisajul este programat să aibă loc pe 1 iulie, la ora 17:00, iar expoziția va fi deschisă până pe 17 iulie 2022.