Artistul Aurelian-Răzvan Dinu expune la Paris o lucrare inspirată de Brâncuşi, cu ocazia Jocurilor Olimpice
Artistul Aurelian-Răzvan Dinu expune o lucrare inspirată de Constantin Brâncuși la galeria Fabrique Contemporaine din capitala Franței, cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris.
Vernisajul expoziției „La Vitesse” are loc în 25 iulie, între orele 19.00 și 21.00, şi va rămâne deschisă până la 22 august.
Opera de artă „My Soul is My Sun” a fost inițial expusă la Institutul Cultural Român din Paris în luna iunie, în cadrul expoziţiei „Brâncuşi inspiră”.
„Sunt bucuros că una dintre picturile mele, „My Soul is My Sun”, a fost selectată să facă parte din această expoziție internațională de grup unde expun 25 de artiști, iar eu sunt singurul român care a fost ales să expună cu această cunoscută galerie pariziană acum cu ocazia deschiderii Jocurilor”, a declarat artistul.
Aurelian-Răzvan Dinu lucrează şi locuiește la Londra. În 2023 și 2024, a urmat cursuri de pictură la Barbican Art Society din Londra. În 2018, a fost singurul român acceptat la programul de master în „Art, Law and Business”, deținut de celebra casa internațională de licitații Christie’s. El a absolvit un master în Managementul Bunurilor de Lux (Luxury Goods Management) la prestigioasa Universitatea Catolică din Milano, Italia.
Prima expoziție a lui Aurelian-Răzvan Dinu a avut loc în iunie 2024 la Galeria Macadam a Institutului Cultural Român din Paris. A fost invitat apoi să expună trei dintre picturile sale la Expoziția Anuală a Barbican Art Society din Londra.
Aurelian-Răzvan Dinu este un pictor abstract căruia îi plac formele geometrice și nedefinite. El nu încearcă să reprezinte o realitate vizuală cu acuratețe, ci folosește forme, culori, texturi și semne gestuale pentru a-și atinge efectul. Formele geometrice din picturile sale au fost simplificate sau schematizate și nu au o sursă sau neapărat o realitate vizuală externă.
Picturile lui Dinu sunt influențate de artiști moderni și contemporani precum Robert Motherwell, Georgia O’Keeffe, Richard Serra, Constantin Brâncuși și Geta Brătescu.