Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul Beeple revine în licitaţie la Christie’s, după recordul obţinut de lucarea sa în format NFT

Artistul Beeple revine în licitaţie la Christie’s, după recordul obţinut de lucarea sa în format NFT

Artistul Beeple revine în licitaţie la casa Christie’s  după recordul de 69 de milioane de dolari stabilit la vânzarea operei sale în format NFT, “Everydays: The First 5,000 Days”. De altfel, această tranzacţie nu a fost doar înregistrarea unui record, ci, apreciază cei de la artnews.com, a deschis apetitul pentru lucrări în format digital, NFT.

Dar de data aceasta, Beeple intră în licitaţie cu o instalaţie fizică, înaltă de peste doi metri, numită “Human One” – o cutie acoperită de LED-uri, în care rulează non-stop înregistrări video cu un astronaut care se plimbă prin diverse peisaje distopice.

De altfel şi casa Christie’s şi-a intitulat anunţul licitaţiei dedicate secolului XXI, ce are loc pe 9 noiembrie, “Beeple Gets Real”.

În martie, anul acesta, artistul Mike Winkelmann, cunoscut ca Beeple, a intrat în “top trei ai celor mai bine vânduţi artişti în viaţă”, după tranzacţia de aproape 70 de milioane de dolari, potrivit Christie’s. Inedit este, arăta atunci theverge.com, că până în octombrie, anul trecut, cea mai mare sumă cu care Beeple şi-a vândut o lucrare ajungea la 100 de dolari.

Credit foto: Christie’s via artnews.com