Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul Mihai Moldovanu expune la Veneția
mihai moldovanu

Artistul Mihai Moldovanu expune la Veneția

Expoziția „Semne” a artistului Mihai Moldovanu va fi deschisă la Piccola Galleria a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în perioada 24 – 28 iunie.

Compoziţiile realizate de Mihai Moldovanu decurg din semne şi simboluri ancestrale brodate sau ţesute în textilele ţărăneşti – ii, zadii, scoarţe etc. -, în cheie de citire contemporană. Atât stilul de reprezentare, cât şi paleta cromatică folosite de artist amintesc de arta populară: culori în nuanţe naturale, stilizarea grafică „pe puncte”, simboluri din arta tradiţională; reprezentarea supradimensionată a acestora, însă propune privitorului imagini „pixelate”, caracteristice pentru grafica realizată pe calculator.

Lector universitar dr. Mihai Moldovanu (n. 1957) este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Arte Decorative, cadru didactic la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Este cunoscut pentru lucrările sale de design textil elaborate pornind de la elemente decorative folclorice şi de la elemente din natură, de-construite geometric şi recompuse în compoziţii decorative. De-a lungul carierei, a participat la expoziţii colective precum Bienala Internaţională Fiber Art „From Lausanne to Beijing” (Nantong, China), Festivalul „Verona Tessile”, Trienala Internaţională „TexpoArt” (Iaşi).