Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul plastic Petru Lucaci, președintele UAP, expune la Palatul Culturii din Iași
petru lucaci, despre negru, expo, curatorial

Artistul plastic Petru Lucaci, președintele UAP, expune la Palatul Culturii din Iași

Expoziția „Despre negru”, cu lucrări create de artistul plastic Petru Lucaci, va fi deschisă la Palatul Culturii din Iași între 6 și 25 septembrie.

Petru Lucaci, născut în 1956, la Arad, este artist, educator, curator și manager cultural, trăiește și lucrează la București.

Este absolvent cu diplomă de merit al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, la departamentul Pictură, în anul 1982. Are un doctorat în arte vizuale cu tema „Despre negru”, susținut în 2006. În prezent, este profesor la Universitatea Națională de Arte București. Începând cu 2010, este președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și director al revistei Arta, iar din 2011 este director artistic al Centrului de Producție Culturală Contemporană Victoria Art Center.

Petru Lucaci este unul dintre pictorii versatili ai generației ’80. Lucrările lui se înscriu în (foto)realismul și expresionismul abstract. Este apreciat de critica autohtonă ca unul dintre cei mai expresivi artiști români. A avut mai mult de 50 de expoziții personale şi a participat la peste 300 expoziţii de grup şi colective în ţară şi străinătate. Genurile artistice practicate sunt pictura, grafica, fotografia, instalație-obiect, performance şi noile media.

La Iași, lucrările lui Petru Lucaci pot fi admirate în expoziția „Despre negru” etalată pe simezele Muzeului de Artă, de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00 (ora 16:30, ultimul bilet).

Vernisajul va avea loc pe 6 septembrie 2022, la ora 18:00, la Palatul Culturii. Curatorii expoziției sunt Maria Bilașevschi și Valentina Druțu.