Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Artistul plastic Vladimir Păun Vrapciu expune la Muzeul Naţional al Țăranului Român
spatiul

Artistul plastic Vladimir Păun Vrapciu expune la Muzeul Naţional al Țăranului Român

Artistul plastic și arhitectul Vladimir Păun Vrapciu expune la Muzeul Naţional al Țăranului Român, începând cu 16 martie, o serie de lucrări inspirate de spațiul în care a trăit în perioada carantinei impuse în contextul pandemiei.

Artistul explică: „Viziunea expoziției «Spațiul» începe în a patruzeci şi una zi de închidere totală în spațiul interior al locuinței mele din București, ca urmare a restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei. Acesta a fost momentul în care spiritul uman a început să dezvolte ideea de a găsi o soluție prin care ar putea proteja corpul uman de un pericol nevăzut. Un sentiment de panică, urmat de un sentiment de autoapărare şi autoprotecţie”.

Formele create, prezentate acum, s-au născut ca o viziune a unei forme organice ce va putea asigura protecția sufletului uman, pentru ca acesta să poată circula liber, în vederea redescoperirii spațiilor pierdute din univers, ce au rămas încă de descoperit, mai spune el.

„Dintotdeauna spiritul uman a avut o dorința nestăvilită de cucerire a spațiului, indiferent de forma lui terestră sau spațială. Spațiul terestru a fost o provocare continuă încă din cele mai vechi timpuri, acesta fiind cucerit prin războaie conduse de conducători neînfricați precum Alexandru cel Mare, Attila conducător al hunilor și Iulius Cezar în Imperiul Roman. Nevoia de cunoaștere şi descoperire a spațiului terestru a făcut ca spiritul uman să meargă mai departe şi să traverseze oceanele, așa cum a făcut Cristofor Columb descoperind un spațiu terestru extrem de important pentru omenire cum este continentul american. Spiritul şi corpul uman au atins o distanță inimaginabilă în cucerirea spațiului prin cosmonauți precum Iuri Gagarin din URSS (primul om în spațiu) și Neil Armstrong din USA (primul om care ajunge pe lună)”, a conchis Vladimir Păun Vrapciu.

Vernisajul va avea loc pe 16 martie, la ora 16:00, iar expoziția va putea fi vizitată în Sala „Tancred Bănățeanu” până pe 27 martie, de marți până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Aceeași expoziție a fost deschisă în perioada 1 – 10 martie la Saphira & Ventura Gallery din New York.