Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul Valentin Scărlătescu revine la Galeria Romană
valentin scarlatescu, galeria romana

Artistul Valentin Scărlătescu revine la Galeria Romană

Valentin Scărlătescu, membru fondator al grupului artistic Prolog, va expune pentru prima dată în șase ani la Galeria Romană din București o serie de lucrări sub titlul „De aici, de unde sunt / Aici, de unde sunt”.

Cu o activitate pedagogică și profesională remarcabile, artistul Valentin Scărlătescu este și restaurator de pictură murală, de opere de artă clasate ca monumente istorice din patrimoniul Franței. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al Casei Artiștilor din Paris, participant mai puțin activ la expozițiile grupului Prolog, prin prisma distanței geografice, el a avut numeroase expoziții personale și a participat în prezentări de grup în afara țării, distincțiile și premiile obținute venind ca o recunoaștere naturală a calităților sale excepționale.

Titlul expoziției reprezintă esența conceptului și a lucrărilor alese: „De aici, de unde sunt” – artistul este stabilit la Paris de mai bine de 30 ani, unde trăiește și lucrează; „Aici, de unde sunt” – locul de origine, la care se întoarce în mod constant.

Vernisajul e programat pe 23 mai, la ora 19:00. În deschidere va vorbi Mariana Dragu, istoric de artă. Expoziția va putea fi vizitată până pe 17 iunie 2023.