Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul vizual Obie Platon și sculptorița Misha Diaconu, la galeria Kulterra
obie platon, kulterra

Artistul vizual Obie Platon și sculptorița Misha Diaconu, la galeria Kulterra

Lucrări ale artistului vizual Obie Platon și ale sculptoriței Misha Diaconu vor fi expuse la galeria bucureșteană Kulterra.

Pe 15 decembrie, la ora 19:00, este programat vernisajul expoziției „MindTricks” a lui Obie Platon și a invitatei lui, sculptorița Misha Diaconu, care va expune seria „Inner Self”.

Proiectul presupune o serie de picturi și sculpturi din cea mai recentă perioadă de creație a celor doi artiști.

Aceasta este a doua expoziție personală a lui Obie Platon la Kulterra Gallery, iar acum el explorează culmile și adâncimile vieții moderne.

Obie Platon este un artist versatil, care trece cu ușurință de la pictura murală la pânza de șevalet, cu valențe în arta digitală și deschideri către animație și sfera digitală.

În prima sa intervenție personală din spațiul Kulterra, Misha Diaconu aduce în prim plan o serie de lucrări de mari dimensiuni, în care se joacă cu plasticitatea și culoarea oxidată a fierului. Sculpturile ei abordează sensibilitatea feminină și introspecția umană, fără a utiliza clișeele genului. Personajele sale solitare, surprinse în oglindă, vorbesc despre meditație și reflecție, dar și despre modul în care poate un cuplu să interacționeze, cel mai adesea schimbând rolurile și pozițiile, dar nu neapărat într-un mod voit și conștient.

Poziționarea dintre cei doi artiști provoacă un dialog între pictura lui Obie Platon și sculptura lui Misha Diaconu.