Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul vizual Ovidiu Ungureanu expune la Chișinău
ovidiu ungureanu

Artistul vizual Ovidiu Ungureanu expune la Chișinău

Expoziția de fotografie „Imagini recurente” a artistului vizual Ovidiu Ungureanu, colaborare între Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău și Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, va fi vernisată pe 31 mai la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău.

„Imagini recurente” reprezintă o amplă sinteză a celor mai importante lucrări fotografice realizate de artistul băcăuan până în prezent, Centrul de Cultură „George Apostu” promovând în galeriile „Constantin Brâncuși” din Chișinău trei mari proiecte de artă vizuală semnate de Ovidiu Ungureanu – „Tur de confrerie”, „Castele și palate” și „I-auzi corbii!”, prezentate în perioada 2020 – 2022.

Cele 180 de fotografii care se vor afla pe simeze la Galeriile „Constantin Brâncuși” propun o reflecție asupra discontinuităților din istoria noastră recentă, asupra faliei majore provocate în propriile noastre vieți de schimbările de regim politic.

La vernisaj vor fi prezenți Florina Breazu, președintă a Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova (UAPRM), Dumitru Bolboceanu, vicepreședintele UAPRM, și Gheorghe Geo Popa, directorul Centrului de Cultură „George Apostu”.

Expoziția va fi deschisă până pe 25 iunie.