Atoma, în premieră la galeria bucureșteană Kulterra
„Euphoric Alienation”, prima expoziție personală semnată Atoma la galeria bucureșteană Kulterra, va putea fi vizitată în perioada 13 octombrie – 6 noiembrie.
Vernisajul este programat pentru 13 octombrie, la ora 19:00.
Daniel Kozak, curatorul expoziției, explică: „Atoma coboară de pe calcan în sala de expoziție cu un solo show ambițios, artivist, imersiv, cu mesaj și cu o bogăție de informație, surse și sensuri, pe care o organizează într-un triptic, în încercarea de domina și organiza haosul exterior, și de a-l îmblânzi sub forma unei povești cu mesaj de avertisment, care rămâne totuși a fi decriptat și înțeles de public, la fața locului. Temele sunt cele de care ea este deja interesată de o vreme și pe care le cercetează și explorează vizual: ce consumăm în asaltul informațional și cum ne schimba asta”.
„ATOMA. Euphoric Alienation” este a șasea expoziție realizată de Kulterra Gallery și a patra expoziție personală, după „Obie Platon. CNNCD/DSCNNCD” (30 septembrie – 28 noiembrie 2021), „Elena Bria. New Academia” (09 decembrie 2021 – 28 februarie 2022) și „Teona Toderel. I’m like a Drop of Water on a Rock” (15 septembrie – 09 octombrie 2022). Expozițiile de grup „Equinox” (10 martie – 08 mai 2022) și „Kaleidoskop” (26 mai – 28 august 2022) au avut menirea să prezinte atât lucrări ale artiștilor pe care îi reprezintă în exclusivitate galeria, cât și lucrări ale artiștilor care pot fi descoperiți la Kulterra Art Store.
Cine este Atoma
Arta creată de Atoma abordează și critică frontal impactul pe care tehnologia și social/mass-media îl au asupra societății și asupra fiecărui individ în parte.
Consumerismul, izolarea determinată de comunicarea tot mai mult virtuală, refugierea în video-game-uri, dependența de „suplimente alimentare” și de smartphone sunt tot atâtea subiecte pe care Atoma le abordează fără compromis, prin lucrări murale, pictură în ulei, fotografie și instalație, deconspirând natura lor în esență subversivă și invazivă. Artista recuperează un tip de estetică și de clișee clasice, canonice, pe care grefează elementele-simbol ale tehnologiei și ale mediei contemporane.
Atoma a studiat pictura la Facultatea de Arte din București (profesor Marcel Bunea) și arta murală în cadrul Facultății de Arte Decorative din București (profesor Lisandru Neamțu). A avut șapte expoziții personale, la București, și a participat la 20 de expoziții de grup (București, Timișoara, Constanța și Brașov). Muralele ei pot fi văzute în București, Târgu Jiu, Bacău, Sibiu, Satu Mare, Galați și Petroșani.