Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Au fost dezvăluite numele artiştilor nominalizaţi la premiul “Marcel Duchamp”

Au fost dezvăluite numele artiştilor nominalizaţi la premiul “Marcel Duchamp”

Numele celor patru artişti care concurează pentru prestigiosul premiu “Marcel Duchamp”, au fost dezvăluite recent, relatează www.artnews.com.

Cei care se întrec pentru trofeul care vine cu un cec de 35.000 de euro sunt Julian Charrière -care creează instalaţii ce explorează starea efemeră a umanităţii, Isabelle Cornaro -care este preocupată de modul în care obiectele găsite creează un sens, Julien Creuzet – care, prin lucrările sale îşi explorează condiţia de a face parte din diaspora din Caraibe, în Paris şi Lili Reynaud-Dewar – care, prin fotografie, performance, creaţii video încearcă să afle modul în care se formează identitatea.

Lucrările celor patru vor putea fi admirate la Centre Pompidou din Paris, iar marele câştigător va fi anunţat pe 8 octombrie.

Premiul “Marcel Duchamp” este acordat anual unui creator din domeniul artelor plastice sau artelor vizuale care este francez sau locuieşte în Franţa.