Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Blight”, instalație de Alexandru Ranga la galeria Iomo
blight ilustratie 2

„Blight”, instalație de Alexandru Ranga la galeria Iomo

„Blight” este o instalație imersivă de dimensiuni mari, al cărei volum desfășurat ocupă aproximativ 60% din cel al galeriei. Pentru conceperea ei, Alexandru Ranga s-a folosit de diverse materiale – oțel, rabiț, folie de plastic transparentă și neagră topită, ipsos, lemn, vantablack și
nisip acvatic negru. Instalația este compusă din două categorii de piese – obiecte ready-made și lucrări concepute anterior de către artist.

Peste piesele ready-made s-a intervenit cu vopsea neagră și vantablack, aplicate cu aerograful. În completare, sunt piese metalice de
dimensiuni mici, din portofoliul artistului, cum ar fi elementele teriomorfe lucrate din bavuri metalice și acoperite cu un strat de vantablack. Albinele și șobolanul sunt prezente aici ca elemente deja recunoscute, ce fac parte din marca personală Alexandru Ranga.

Instalația „Blight” își amplifică valența imersivă prin ilustrația sonoră semnată Cristin Negriuc.

„Blight” este încercarea artistului de a aduce în lumea viselor sale calități sau procese de degradare ale lumii reale și mai ales de a aduce visul aici, odată afectat de realism, în totalitatea lui, spune curatorul Andrei Barbu.

Vernisajul e programat în 11 aprilie, de la ora 18:00, iar expoziția poate fi vizitată până la finalul lunii.