Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bucharest Street Art Festival, în trei spații din Capitală
bucharest street art festival

Bucharest Street Art Festival, în trei spații din Capitală

Bucharest Street Art Festival are loc pentru prima dată în perioada 11 – 19 mai 2024, în trei spații din Capitală, propunând o discuție deschisă despre rolul și responsabilitatea artei stradale în oraș. Evenimentul este continuarea Bucharest Stickerz Fest.

În zilele de 11 și 12 mai, acțiunile au loc la Combinatul Fondului Plastic, în 15 mai eeste programată conferința „Street Art și vandalism în București”, la Institutul Goethe, iar în 18 și 19 mai, festivalul se mută la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC).

La Combinatul Fondului Plastic vor fi prezentate, între altele, un graffiti de 100m² realizat o selecție din cei mai talentați și activi artiști stradali români,  mural-caligrafie Not Bob, două murale semnate Ortaku și Letinu Filip, colaje cu stickere și paste-ups, o expoziție de artă urbană și va avea loc și proiecția primului documentar despre graffiti și street art din România, „De ce scriu ăștia pe pereți”, în prezența echipei filmului care va răspunde întrebărilor publicului. Vor avea loc și ateliere de artă stradală cu John Dot S (RO), mutabel (GER) și Box With Wings (HU).

Institutul Goethe București găzduiește în 15 mai o discuție deschisă despre arta stradală în București, moderată de Cristi Neagoe, manager Street Delivery, la care sunt invitați artiști, grafferi, reprezentanți ai autorităților și oameni implicați în viața culturală a orașului.

La MNAC vor avea loc intervenții artistice diverse din zona de street art pe terasa muzeului (stickere; paste-ups – Ortaku; tape art – Fuxundschalter (GER); caligrafie – Vice Calli), experimentul „Toaletele de la MNAC devin pentru 2 zile spații publice de exprimare”, în care două colective de artiști (Ilustromania & Să Fiți Cuminți ) vor desena în băi, urmând ca în timpul evenimentului, participanții să poată interveni la rândul lor după bunul plac în același spațiu, întocmai ca într-un spațiu public destinat locuitorilor săi.

Și aici va fi proiectat documentarul „De ce scriu ăștia pe pereți”, în prezența echipei și cu o sesiune Q&A, și vor avea loc ateliere de street art – mutabel (GER), Fuxundschalter (GER) și Mose (RO) – și o expoziție de artă urbană.