Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bucharest Stickerz Fest devine Bucharest Street Art Festival
pasteup wall bsaf

Bucharest Stickerz Fest devine Bucharest Street Art Festival

Bucharest Stickerz Fest devine Bucharest Street Art Festival, iar prima ediție va avea loc în perioada 11 – 19 mai 2024, la  Combinatul Fondului Plastic, Arcub, Goethe Institut și Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC).

După trei ediții ale festivalului de artă urbană Bucharest Stickerz Fest, organizatorii, Alternative Bucharest, au decis să includă stickerele într-un festival de artă stradală. Proiectul va face trecerea de la stickere și paste-up-uri la instalații și caligrafie urbană, la graffiti și murale.

bsaf 1

Organizatorii își propun să ajungă la un public cât mai mare, să creeze o comunitate de artiști și să încerce să schimbe Bucureștiul cu intervenții street art făcute cu respect pentru spațiul public.

Anul 2023 a marcat „o nouă etapă în expunerea diversității artei stradale când s-a intervenit în spațiul de la Nod Makerspace cu stickere, paste-up-uri, instalații, caligrafie urbană, graffiti și mai multe murale”, spun organizatorii.
Această ultimă ediție a marcat un nou început și a trasat direcția în care se dorește să meargă festivalul pe viitor.

bsaf

Pregătirile sunt în curs pentru ediția din 2024. Deschiderea va consta într-un eveniment de două zile la Combinatul Fondului Plastic – cu stickere, graffiti, paste-up-uri. Va urma o conferință la Institutul Goethe cu tema „Artă și vandalism în București” și cinci zile de picturi murale prin Capitală. Festivalul va fi încheiat cu un weekend în care diversitatea artei stradale va ajunge la Muzeul Național de Artă Contemporană.

Credit foto: Asociația Alternative Bucharest