Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „California” al lui Hockney, ascuns de public zeci de ani, vândut la Londra
david hockney, california, 1965, christie's londra

„California” al lui Hockney, ascuns de public zeci de ani, vândut la Londra

Tabloul „California” pictat de David Hockney în 1965 va fi pus în vânzare la casa de licitații Christie’s din Londra, în luna martie, și este așteptat să fie adjudecat contra unei sume de cel puțin 16 milioane de lire sterline.

Lucrare timpurie a artistului britanic David Hockney, tabloul înfățișează binecunoscutul său motiv al piscinei și nu a mai fost văzut în public de mai bine de 40 de ani.

David Hockney, acum în vârstă de 86 de ani, a pictat „California” după prima sa călătorie în Los Angeles, iar tabloul a fost păstrat într-o colecție privată din 1968.

Văzut cel mai recent în public în 1979, el este un punct de atracție al „20th/21st Century: London Evening Sale”, care va avea loc în 7 martie. Este listat cu „preț la cerere”, cu o estimare în jur de 16 milioane de lire sterline (20,37 milioane de dolari).

În 2018, lucrarea „Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” pictată de Hockney în 1972 a fost vândută pentru 90,3 milioane de dolari, stabilind un record pentru cel mai mare preț plătit vreodată la licitație pentru o lucrare a unui artist în viață.

Pictura „California” va fi expusă la Paris și New York luna viitoare, înainte de a se întoarce la Londra pentru a fi prezentată publicului înainte de vânzare.

Credit foto: Christie’s