Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Casa Phillips a realizat vânzări de 1,3 miliarde de dolari în 2022
phillips

Casa Phillips a realizat vânzări de 1,3 miliarde de dolari în 2022

Phillips a realizat vânzări de 1,3 miliarde de dolari în ultimul an, a declarat casa de licitații într-un comunicat săptămâna trecută.

În timp ce suma anuală a fost un record pentru casă, aceasta a marcat o creștere de doar 8% față de rezultatul anului precedent de 1,2 miliarde de dolari, ceea ce a reprezentat o creștere cu 32% față de nivelul său pre-pandemie din 2019.

În 2022, casa a raportat că a generat puțin peste 1 miliard de dolari din licitațiile publice, marcând doar o mică creștere față de cifra de anul trecut de 993 de milioane de dolari. Cu toate acestea, canalul său privat de vânzări a avut performanțe cu mult peste cel din 2021, aducând venituri de aproximativ 250 de milioane de dolari, deoarece casa s-a concentrat asupra expozițiilor de vânzare de artă modernă. Această cifră este în creștere cu 20% față de cele 208,2 milioane aduse de casa de tip boutique prin vânzări private, anul trecut.

Cea mai mică dintre cele trei case majore – care are deja sediul la New York și Londra – și-a dedicat ultimul an extinderii sale, a declarat Cheyenne Westphal, președintele global Phillips, cooptând specialiști din Coreea și New York. De asemenea, a deschis o nouă sucursală în Los Angeles pentru a-și încuraja colecționarii de pe Coasta de Vest, care reprezintă 20% din clienții casei în SUA.

Nou sediu la Hong Kong în 2023

Anul trecut, CEO-ul Phillips, Stephen Brooks, a descris prezența puternică a companiei în Asia drept o „componentă critică” a strategiei sale de extindere a vânzărilor. În acest scop, compania a anunțat la acea vreme că va înființa un nou sediu în Hong Kong, care se va deschide în 2023. Spațiul a marcat o nouă incursiune pentru casă în centrul pieței.

Dar, în ultimul an, casa a înregistrat o scădere a vânzărilor în Asia. Prin licitații și vânzări private de artă și articole de lux, care includ vin, mașini și bijuterii, Phillips a adus 1,3 miliarde de dolari HK (167 de milioane de dolari) în Hong Kong. Cifra este în scădere cu 38% față de totalul din 2021 de 2,1 miliarde dolari (270 milioane dolari).

Phillips nu este singura societate care a înregistrat scăderi în regiunea Asia-Pacific. Contractul de vânzări al Christie’s din Asia a adus doar 833 de milioane de dolari, o scădere cu 20% față de 2021. La Sotheby’s, vânzările din Hong Kong au reprezentat 1,1 miliarde de dolari din totalul vânzărilor casei.

Cumpărătorii asiatici reprezintă 34% din vânzările globale pe canalele de licitație la Phillips. Lotul cu cea mai mare valoare, un tablou de Jean-Michel Basquiat care s-a vândut ultima dată în 2016 la licitație, a fost adjudecat de un cumpărător asiatic în timpul unei vânzări Phillips New York, în noiembrie, contra sumei de 85 de milioane de dolari.