Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Câștigătorii competiției Centenar Creativ 2022
muzeul national cotroceni

Câștigătorii competiției Centenar Creativ 2022

Jurizarea pentru a doua ediție a competiției „Centenar Creativ 2022”, organizată de Muzeul Național Cotroceni și dedicată împlinirii a 100 de ani de la încoronarea suveranilor României Mari la Alba Iulia (15 octombrie 1922), s-a încheiat.

Concursul s-a adresat artiștilor și creativilor din România, care au fost invitați să reinterpreteze elemente reprezentative pentru Centenarul Încoronării și să creeze obiecte cu potențial de suvenir.

Patru proiecte au fost recompensate cu premii în valoare de 10.000 de lei fiecare: „Inima României Mari”, de Mihaela Speranța Cherciu, „EDEL, trei zile de poveste”, de Diana Ioniță, „Egalitate”, de Alice-Elena Protopopescu, și „Caietele încoronării”.

Anul acesta, Muzeul Național Cotroceni a oferit și un premiu pentru originalitate, în valoare de 5.000 de lei, artistului Gelu Viorel Florea pentru obiectul propus „Crucea Încoronării 1922 – 2022”.