Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cea mai mare acuarelă din lume, restaurată
the star of bethlehem photo birminghammuseumstrust2022

Cea mai mare acuarelă din lume, restaurată

„The Star of Bethlehem”, de Edward Burne-Jones, care se află de 130 de ani la Birmingham Museum and Art Gallery și care e considerată cea mai mare acuarelă din lume, a fost restaurată „pentru generațiile viitoare”.

Printr-un ambițios proiect de conservare, care a implicat un apel de strângere de fonduri, tabloul – care nu mai fusese mutat de decenii, din cauza stării fragile – a fost restaurat și va fi expus când muzeul va fi redeschis complet în 2024, relatează BBC.

Birmingham Museum and Art Gallery deține unele dintre cele mai importante colecții de artă pre-rafaelită, inclusiv mii de lucrări create de unii ca Dante Gabriel Rossetti, John Everett Millais, William Holman Hunt, Ford Maddox Brown și câteva zeci ale lui Burne-Jones.

Steaua din Betleem

Pictura „The Star of Bethlehem”, cu dimensiuni de 2,4m x 3,6m, nu a putut fi analizată corespunzător de către experți, din cauza stării în care se găsea, relatează BBC.

De teamă să nu o deterioreze, ei nu au scos-o din rama veche și nu au putut inspecta tabloul pe de-a-ntregul. Totuși, pentru prima dată în 130 de ani, au putut să vadă semnătura lui Burne-Jones, în colțul din dreapta jos.

Birmingham Museums Trust a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru restaurarea lucrări, dar și a unor tapiserii „Holy Grail”, concepute tot de Burne-Jones.

Ulterior restaurării, reprezentanții muzeului au spus că a fost redată strălucirea culorilor artistului.

Muzeul și galeria sa de artă sunt, în prezent, deschise parțial, în contextul unor lucrări de mentenanță a clădirii.

Credit foto: Birmingham Museums Trust