Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Celula de Artă, în septembrie – Expoziții, teatru și festival de artă în serie limitată
prototype for future cities daniel loagăr @balkanik festival

Celula de Artă, în septembrie – Expoziții, teatru și festival de artă în serie limitată

Două noi expoziții Celula de Artă și două spectacole de teatru au loc luna aceasta în spațiile neconvenționalei galerii bucureștene, care participă la Balkanik Festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

Drawing through time

La Celula de Artă din bd. Carol nr. 53 este amenajată expoziția „Drawing through time” a artistei Loredana Gruia, parte a unui proiect care a generat deja patru expoziții de succes în Amsterdam. Lucrările sunt încărcate emoțional, depășind momentele de rătăcire, insomnie și depresie, găsind refugiu în desenul zilnic.

Operele ei, cu dimensiuni reduse, sunt expuse într-o instalație artistică compusă din 57 de lucrări, reprezentând un jurnal vizual al anilor 2021 și 2022. Utilizând tehnica fine liner pe hârtie, ea și-a propus să creeze un desen în fiecare zi, pe parcursul unei luni, materializând astfel o transformare catartică a sinelui său. Provocarea a fost abordată și în anul 2022, oferindu-i astfel o oportunitate de a explora într-o manieră și mai profundă complexitatea minții și a spiritului uman.

Loredana Gruia este un artist vizual ce a absolvit studiile în grafică la UNArte în 2017 și, cu doar un an mai târziu, a pornit către Amsterdam pentru a-și urmări visul de a deveni un artist vizual de succes. În prezent, își desfășoară activitatea in graphic design și animație.

În weekendul 8 – 10 septembrie, Celula de Artă aduce arta în mijlocul Balkanik Festival, printr-o galerie pop-up în cadrul căreia expun artiștii Alex Manea, Beaver, Bogdan Negulescu, Daniel Loagăr, Cristian Brânzescu, Antonia Ionescu, Dana Olteanu, Ioana Badea și Alexandra Baciu.

O altă percepție a expunerii actului artistic către public

„Arthesium vrea acasă”, un maraton de teatru, are loc pe 10 septembrie în orașele București și Călărași, cu scopul de a strânge fonduri pentru o locație proprie, în care cursanții Arthesium să-și pună în scenă momentele artistice. Astfel, la Random Space (str. Popa Petre nr. 21), ce găzduiește Galeria Verticală, vor avea loc două spectacole ale Teatrului Independent Arthesium, ca parte a acestui demers caritabil.

„Susținem visul Teatrului Independent Arthesium și sperăm ca prin parteneriatul nostru să influențăm modul de percepție în ceea ce privește expunerea actelor artistice în fața publicului. Celula de Artă eludează spațiul clasic al galeriei, pentru a crea un dialog direct și nonconformist între obiectul de artă și privitor. Vine în sprijinul creației contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale de nișă, ale artelor muzicale şi spectacolului viu. Încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă zilnic pentru publicul stradal”, spune Daniel Loagăr, co-fondator Celula de Artă.

Spectacolele care vor avea loc la Galeria Verticală sunt „Știri de ultimă oră”, de la ora 17:00, și „Ticuri cu tocuri”, de la ora 20:00, iar rezervările se pot face la numărul de telefon 0724.187.845 sau pe paginile de Facebook și Instagram ale Teatrului Independent Arthesium. Intrarea la eveniment este liberă. Persoanele care doresc să susțină acțiunea de strângere de fonduri vor putea dona în urnele din spațiu sau prin transfer bancar.

Transylvanian Forest la Art Safe și Limited Edition Art Fair

În cadrul Open Doors The Institute, Celula de Artă aduce la Art Safe, în incinta Combinatul Fondului Plastic, pe 14 septembrie, de la ora 19:00, vernisajul „Transylvanian Forest” al artistului Bogdan Mihai Radu, stabilit la Londra.

Artist figurativ, Bogdan Mihai Radu este cunoscut pentru peisajele sale dramatice, pline de lumină, peisajele marine, naturile moarte florale și picturile vii, abstracte.

LEAF (Limited Edition Art Fair) este un festival de artă în serie limitată ce își propune să prezinte publicului serii mici de lucrări de artă realizate prin cianotipie, serigrafie, colaj, gravură, fotografie analog, daguerotipie, grafică, monotip, print, lucrări originale sau copii personale inspirate de opere celebre, toate cu prețuri accesibile, pentru toți iubitorii și colecționarii de artă.

Limited Edition Art Fair va avea loc între 22 și 24 septembrie la Kraft Market și este organizat de Celula de Artă și Săfițicuminți.

În salonul permanent de la Palatul Bragadiru, deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 16:00 și 18:00, dar și în zilele în care au loc evenimente la Palatul Bragadiru pot fi văzute lucrările artiștilor Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.

Imagine: „Prototype for Future Cities” – Daniel Loagăr @ Balkanik Festival