Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Centrul Pompidou dedică o expoziţie artistei americane Alice Neel, în această toamnă
expo alice neel

Centrul Pompidou dedică o expoziţie artistei americane Alice Neel, în această toamnă

O expoziţie dedicată artistei americane Alice Neel (1900-1984) va fi găzduită în această toamnă la Centrul Pompidou din Paris.

Personalitate importantă a artei de pe continentul nord-american, Neel este cunoscută drept o creatoare care a imortalizat lumile marginale. Ignorată în timpul vieţii sale, ea a ilustrat straturile sociale din Statele Unte ale Americii.

Feministă militantă

Alice Neel a pictat nuduri de femei, într-o manieră care era departe de canonul tradiţional, ghidat de privirea masculină golită de sentimente.

Liberă şi independentă, pictoriţa a parcurs curentele epocii sale, fie că a fost vorba de perioada abstractă, pop art, minimalism sau arta conceptuală.

Expoziţia de la Pompidou are două părţi: partea dedicată „luptei de clasă” şi cea dedicată luptei de gen. În total, 75 de lucrări vor fi expuse la Pompidou, în perioada 5 octombrie 2022 – 16 ianuarie, 2023. Iniţial, expoziţia numită „Un regard engagé” era programată pentru vara anului 2020.

Credit foto: Centrul Pompidou