Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cincisprezece artiști expun sub titlul „Current Alternatives to Something That is Missing” la Cluj-Napoca
expo matca artspace

Cincisprezece artiști expun sub titlul „Current Alternatives to Something That is Missing” la Cluj-Napoca

Cincisprezece artiști expun sub titlul „Current Alternatives to Something That is Missing” la Matca artspace din Cluj-Napoca, în perioada 23 septembrie – 21 octombrie 2022.

Lineup-ul expoziției este alcătuit din: Tudor Ciurescu / Horațiu Lipot / Mihai Pop / Lia Perjovschi / Andrei Arion / Thea Lazăr < Lorena Cocioni / Adrian Ganea / Nicoleta Mureș / Flaviu Rogojan / Xenia Roth / Taietzel Ticălos / Mihaela Vasiliu > Matei Toșa / Robert Băjenaru

Vernisajul este programat pentru 23 septembrie, ora 19:00, iar ulterior vizitarea expoziției va fi posibilă pe bază de programare.

În cadrul acestei expoziții, a doua dintr-un șir de trei, artiștii au fost invitați să răspundă unei teme care investighează momentele de cumpănă ale profesiei – dar și forța și motivația ce stau în spatele continuității.

„Deschidem pe această cale un dialog despre momentul prezent și ce anume ne alimentează să continuam practica în domeniu în ciuda eșecurilor sau chiar în ciuda faptului că profesia de artist nu este în mod necesar una care să garanteze stabilitate”, spun organizatorii.

Limitarea, factorul comun

Artiștii explică faptul că factorul comun al abordărilor prezente este limitarea. Ea este tradusă în mai multe moduri: „de la nevoia de a solidariza și construi pentru ceilalți, la rigorile impuse de locul în care ne aflăm și pașii necesari pentru a depăși anumite constrângeri – sau chiar imposibilitatea de a depăși impedimente și întoarcerea constantă în același punct. Fiecare artist din selecție a rezumat o alternativă prin care experiența sa, mai ales reflectată din această dublă ipostază a artistului operator-cultural, poate fi explorată”.

Artiștii din selecție au un istoric divers – practica artistică proprie fiind un aspect variabil pentru fiecare dintre ei.

Selecția a suferit mutații de la momentul inițial al configurării expoziției până în prezent, ca rezultat al abordărilor și experiențelor diverse ale artiștilor invitați.

Expoziția face parte din proiectul „Past-present-future: artists for artists”.