Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  City Break Art – Berlin
berlin,city,center,seen,from,the,berlin,cathedral

City Break Art – Berlin

Berlin este unul dintre sinonimele artei. Capitala Germaniei oferă oricând și la tot pasul experiențe culturale deosebite. Fie că este vorba despre film, muzică ori artă plastică.

Curatorial.ro a întocmit o selecție de expoziții care ar putea fi vizitate în câteva zile departe de casă.

David Hockney

„David Hockney – Landscapes in Dialogue The Four Seasons from the Würth Collection” este deschisă până pe 10 iulie la Gemäldegalerie.

Expoziția specială cu lucrări ale unui dintre cei mai influenți artiști contemporani aduce în prim-plan ciclul „Three Trees near Thixendale” (2008 – 2009) din colecția Würth. Lucrările monumentale sunt plasate în dialog cu peisajele din colecțiile Muzeelor Naționale din Berlin. Opera de la Alte Nationalgalerie, Gemäldegalerie și Kupferstichkabinett oferă astfel o perspectivă asupra diversității și bogăției genului picturii peisagistice, care a cunoscut o renaștere în picturile de mari dimensiuni ale lui Hockney (n. 1937).

hockney, three trees near thixendale, spring, 2008

David Hockney, Three Trees Near Thixendale, Spring, 2008

Gerhard Richter

„Gerhard Richter: Artist’s Books” este deschisă până pe 29 mai, la Neue Nationalgalerie.

Pentru a marca 90 de ani de la nașterea lui Richter, cărțile de artist ale lui sunt expuse pentru prima dată, oferind o imagine de ansamblu a producției sale artistice.

Aceste cărți, pe care el le-a exploatat deseori pentru motive pentru tablourile lui și în care a experimentat diverse procese abstracte, sunt indispensabile pentru înțelegerea creației și concepției despre sine ca artist.

Paul Gauguin

„Paul Gauguin – Why Are You Angry?” poate fi vizitată până pe 10 iulie, la Alte Nationalgalerie. Unul dintre pionierii arte moderne este privit acum prin prisma operei sale modelate de Polinezia, dar și de Vest, de idei colonialiste despre „exotic” și „erotic”.

Sunt puse față în față lucrări de artă cu materiale istorice din trecutul și prezentul lui Gaugain și cu artă conteporană internațională.

gauguin alte nationalgalerie femmes de tahiti

Paul Gauguin, Femmes de Tahiti

Viviana Druga și Tiberiu Bleoancă

„Sauna Confessions”, colaborare între artiștii români Viviana Druga și Tiberiu Bleoancă stabiliți în Berlin, este deschisă la Heimathafen Neukölln – Galerie im Saalbau până pe 19 iunie.

Expoziția, care a debutat cu un performance al ritualistei Viviana Druga, dizolvă dualismul dintre bine și rău și invită la reflecție. Totul, pornind de la ritualul de botez ortodox din Transilvania, potrivit galeriei.

Dayanita Singh

Fotografa indiană Dayanita Singh, recent desemnată câștigătoare a prestigiosului premiu Hasselblad, expune până pe 7 august la galeria Gropius Bau.

Creatoarea s-a remarcat în anii 1980 prin modul în care forțează limitele mediului, explică reprezentanții galeriei. „Dancing with my Camera” prezintă fazele principale ale operei ei, de la începuturi până în zilele noastre. Alături de lucrări din trecut, precum „muzeele”, noul ei proiect, „Let’s See”, a fost realizat special pentru expoziția de la Berlin.