Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fotografa indiană Dayanita Singh expune în Germania, Luxemburg și Portugalia imagini realizate în patru decenii de carieră
dayanita singh, museum of chance, 2013

Fotografa indiană Dayanita Singh expune în Germania, Luxemburg și Portugalia imagini realizate în patru decenii de carieră

Fotografa indiană Dayanita Singh, recent desemnată câștigătoare a prestigiosului premiu Hasselblad, expune în Germania, Luxemburg și Portugalia imagini realizate în patru decenii de carieră.

„Dayanita Singh: Dancing with my Camera” va putea fi vizitată între 18 martie și 7 august 2022 la galeria Gropius Bau din Berlin.

Creatoarea indiană s-a remarcat în anii 1980 prin modul în care forțează limitele mediului, explică reprezentanții galeriei.

„Dancing with my Camera” prezintă fazele principale ale operei ei, de la începuturi până în zilele noastre. Alături de lucrări din trecut, precum „muzeele”, noul ei proiect, „Let’s See”, a fost realizat special pentru expoziția de la Berlin.

Arhitecturi foto, montaje, cărți-obiect

Fotografiile alb-negru ale lui Singh creează arhive și spații, prezentând oameni și arhitecturi din medii diferite în interconexiune. În lucrările ei, fotografia este doar materialul brut. Prin construirea unor structuri din lemn de tec, imaginile ei sunt rearanjate, recombinate și re-experimentate spațial. Fotografia ei începe și se termină cu experiența trupului.

Printr-un proces meticulos și intuitiv de editare, Singh își transformă imaginile în arhitecturi foto, montaje și cărți-obiect, ghidate mereu de fluiditate, muzică și mișcare.

Cu „muzeele” ei portabile și cărțile-obiect, Singh a pus bazele unei forme care este, simultan, o carte, un catalog și o expoziție. Ea arată cum putem închipui muzee și expoziții dinamice și accesibile.

„Dancing with my Camera” este însoțită de un catalog cu articole de cercetare, publicat de Hatje Cantz.

Expoziția itinerantă va ajunge la Museum Villa Stuck din Munchen, Musée d’art moderne Grand-Duc Jean – MUDAM din Luxemburg și Muzeul de Artă Contemporană Serralves din Porto.

Foto: Museum of Chance, 2013. © Dayanita Singh