Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  City Break Art – Bruxelles
brussels,,belgium.,grand,place.,market,square,surrounded,by,guild,halls.

City Break Art – Bruxelles

Capitala begiană, oraș cosmopolit cu o viață culturală bogată, oferă atracții de talie mondială. Curatorial a întocmit o listă cu expoziții și locuri „de văzut” în timpul unui city break în Bruxelles.

Oraș al suprarealismului, cu muzee dedicate exponentului de seamă René Magritte, și al benzilor desenate, Bruxelles se remarcă prin arhitectură și colecții de artă, prin galerii și evenimente.

Vivian Maier, la Bozar

Vivian Maier (1926 – 2009) a documentat meticulos lumea din jurul ei, însă fotografiile realizate au fost foarte rar văzute în timpul vieții ei.

În 2007, mai mult de 120.000 de negative au ieșit la lumină. Filme de 8 și 16 mm, înregistrări audio redau scene urbane, portrete, lumea copiilor și autoportrete.

La Bozar, centru de artă din capitala belgiană, mai mult de 80 de autoportrete duc spectatorul într-o călătorie pe străzile orașelor în care a trăit Maier. Expoziția este deschisă până pe 28 august.

„Antoine de Saint Exupéry. Le Petit Prince parmi les Hommes”

O expoziție excepțională consacrată lui Antoine de Saint Exupéry (1900 – 1944) și celei mai cunoscute opere ale lui, „Micul Prinț”, este deschisă până pe 6 noiembrie, la Palais 2 din Brussels Expo.

Show-ul, care anterior a fost prezentat la Lyon, unde a fost vizitat de peste 130.000 de persoane, propune o incursiune în universul poetic al autorului și al personajului său celebru.

„Bulles de Louvre”

Expoziția organizată de Comics Art Museum până pe 11 septembrie invită vizitatorii să redescopere Muzeul Luvru prin lucrările realizate de douăzeci de artiști BD.

Cu unghiuri, abordări distincte, expoziția arată cum acest centru cultural și colecțiile lui i-au inspirat pe artiști în realizarea unor poveștii puternice despre artă și creație.

Sunt prezentate în diverse forme, de la manga șa bandă desenată, încăperi și opere de artă emblematice pentru Luvru. Expoziția cuprinde 150 de lucrări în care artiștii explorează istoria muzeului parizian și a colecțiilor lui.

Viva Frida Kahlo Immersive Experience

Experiența imersivă cu privire la viața și opera artistei mexicane Frida Kahlo a ajuns în Europa pentru prima dată, la noul  VIAGE – Digital Art Theatre.

Pline de simbolism, creațiile expresive ale artistei, cu o serie de autoportrete puternice, se află în centrul acestei expoziții captivante, prezentate folosind proiecție video de înaltă performanță și efecte luminoase și acustice.

Expoziția este deschisă până la 1 septembrie.