Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  City Break Art – Oslo
oslo,,norway, ,september,2,,2020,oslo,,norway,,scandanavia.,beautiful

City Break Art – Oslo

Cu o arhitectură diversă, cu festivaluri și zeci de muzee și galerii, cu scriitori și artiști celebri, precum Henrik Ibsen și Edvard Munch, capitala Norvegiei este o destinație potrivită în orice perioadă a anului.

În cazul unui city break la Oslo, Curatorial a făcut o selecție de expoziții ce merită să fie vizitate.

Satyricon și Munch

Una dintre cele mai mari săli ale Muzeului Munch găzduiește, până pe 28 august, expoziția „Satyricon & Munch” – o fuziune neobișnuită de muzică și artă vizuală.

Trupa black metal Satyricon a creat o compoziție muzicală special pentru a fi ascultată în relație cu anumite tablouri și lucrări  grafice ale lui Edvard Munch.

Grupul norvegian format în 1991 a colaborat de-a lungul anilor cu diverși artiști și ansambluri, precum Anja Garbarek, Trondheimsolistene și Corul Operei Naționale Norvegiene.

Premiul Nobel pentru Pace, la Nobel Prize Center

Expoziția dedicată premiului Nobel pentru Pace 2021 îi portretizează pe jurnaliștii Maria Ressa și Dmitri Muratov, care au fost laureați pentru eforturile lor pentru libertatea de exprimare.

Această expoziție arată cum jurnaliștii își riscă viețile și siguranța în lupta lor împotriva abuzului de putere și a știrilor false, într-o lume în care adevărul, încrederea și democrația sunt puse în joc.

Sunt expuse, până pe 31 august, și două serii de fotografii documentare comandate de Nobel Peace Center în Rusia și Filipine, în octombrie și noiembrie 2021.

Femei în spatele aparatului de fotografiat

Noua expoziție de la Muzeul Orașului Oslo prezintă șase femei care au contestat ideea de fotografie ca profesie masculină.

„Women With Cameras” este deschisă până pe 1 septembrie.

Muzeul Național de Artă, Arhitectură și Design

Muzeul Național de Artă, Arhitectură și Design va fi inaugurat pe 11 iunie. Din prima zi, Nasjonalmuseet – descris drept cel mai mare muzeu de artă din țările nordice – propune expoziția „I Call it Art”, menită să ia pulsul artei contemporane norvegiene. Până pe 11 septembrie, pot fi admirate aici picturi, instalații și proiecte video create de 150 de artiști.

Clădirea reunește în mod inedit artă veche, modernă și contemporană, lucrări de arhitectură și design.

Colecția va cuprinde mai mult de 5.000 de lucrări de artă în 90 de galerii – principala fiind Light Hall, care are 2.400 de metri pătrați spațiu de expoziție.