Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  City Break Art – Viena
vienna

City Break Art – Viena

Viena oferă arhitectură și colecții impresionante de artă. Genii precum Gustav Klimt și Egon Schiele sunt prezentați alături de staruri ale artei contemporane în sute de muzee și galerii ce expun permanent capodopere. Curatorial a făcut o selecție pentru un city break în capitala Austriei.

Ai Weiwei și căutarea umanității

Albertina Modern a organizat cea mai amplă retrospectivă a operei artistului și activistului chinez Ai Weiwei.

Biciclete, cutii poștale, încălțăminte, instrumente muzicale, semințe de floarea soarelui sunt obiecte din patru decenii de activitate artistică a lui Ai Weiwei. Toate reprezintă teme abordate de artistul critic al sistemului autoritar. Ele pot fi văzute sub forma unor instalații în expoziția „Ai Weiwei. In Search of Humanity”.

Expoziția este completată de sculpturi, fotografii și filme și poate fi vizitată aici până pe 4 septembrie.

Klimt, în format multimedia

„KLIMT – The Immersive Experience” este deschisă la Marx Halle și transportă vizitatorul într-o călătorie 360°, marcând astfel 160 de ani de la nașterea artistului vienez.

Numele Gustav Klimt (1862 – 1918) este strâns legat de Viena, iar prin această expoziție vizitatorii pătrund în lumea artistului. Lucrările lui excepționale sunt prezentate în instalații de lumină și proiecții. Spectacolul multimedia are în centru 200 de lucrări ale lui Klimt.

Expoziția poate fi vizitată până pe 4 septembrie, la Marx Halle.

Franz Hagenauer, la Leopold Museum

Muzeul Leopold găzduiește, până pe 12 septembrie, expoziția dedicată lui Franz Hagenauer (1906 – 1986).

Artistul a creat o operă vastă bazată pe corpul uman și pe forme din natură. Hagenauer a trecut prin toate modurile de expresie, influențat de neo-clasicism, de mișcarea Bauhaus, de Art Deco și de cultura populară.

Culturi urbane, la Wien Museum Karlsplatz

În Karlsplatz din fața Wien Museum, un zid este din nou pânză pentru arta stradală. Tema de vara aceasta este spațiul public și cei care îl folosesc.

Prima parte a proiectului îi are protagoniști pe David Leitner și Perk_up, iar partea a doua, pe Feminist Killjoy. Desenele murale vor fi aici până pe 2 octombrie.

Bruegel, ca experiență 360°

O expoziție virtuală poate fi explorată din confortul căminului. Kunsthistorisches Museum Vienna își deschide faimoasa „Room X” – încăperea Bruegel vizitatorilor online din întreaga lume.

Este vorba despre un tur 3D în care cei interesați pot observa în cele mai mici detalii capodoperele lui Bruegel și pot accesa informații despre pictorul născut în 1525/1530 în Olanda.

Turul este disponibil în limbile germană, engleză, olandeză, rusă, chineză și japoneză.

Kunsthistorisches Museum Vienna găzduiește cea mai mare colecție Pieter Bruegel cel Bătrân din lume. Douăsprezece lucrări importante se află expuse permanent aici.