Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Coduri de Eleganţă. Decriptări Onirice, la Timișoara
florin preda dochinoiu

Coduri de Eleganţă. Decriptări Onirice, la Timișoara

Artistul vizual Florin Preda-Dochinoiu, membru al UAPR Filiala Drobeta Turnu-Severin, va expune o serie de picturi la Galeria Brăteanu din Timișoara, începând cu 2 noiembrie.

„Coduri de Eleganţă. Decriptări Onirice?” este titlul expoziției curatoriate de Suzana Fântânariu.

Florin Preda Dochinoiu este artistul constructor al metaforelor așezate în matca scrierilor literare și cele vizuale înserate pe pânză, hârtie sau memorie. Inventiv, precis în elaborarea formelor născute din imaginația creativă, artistul oferă o gamă de idei înlănțuite în spectrul discret cromatic, dar decisiv în semne și simboluri decodificate de prezentul și trecutul traseului parcurs cu clarviziune, cu sens și profunzime.

Prolific, deschis, Florin Preda-Dochinoiu susține și convinge prin propriile creații că semnificația artistică, estetică are rolul decisiv de a apropia oamenii în edificii luminoase temeinice și armonioase, susține curatoarea.

Vernisajul va avea loc pe 2 noiembrie, la ora 18:00, iar expoziția poate fi vizitată pâna pe 15 noiembrie.