Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecția de publicații Dan Perjovschi, la Galeria Posibilă
dan perjovschi, publications

Colecția de publicații Dan Perjovschi, la Galeria Posibilă

Colecția publicațiilor artistului Dan Perjovschi este subiectul expoziției „PUBLICations”, care va fi vernisată la Galeria Posibilă din București pe 1 decembrie, începând cu ora 17:00.

Dan Perjovschi este recunoscut la nivel internațional pentru gesturile sale artistice ce invadează spațiile de expoziții, pentru desenele de pe pereți, pentru efemeritatea și temporaritatea operei sale. De asemenea, este cunoscut și pentru comentariile rapide pe care le face față de evenimentele cotidiene, pentru remarcile satirice făcute la adresa politicului. Perjovschi apare ca un artist nonconformist care iese fără probleme din tiparele tradiționale ale artei și reușește să își păstreze astfel distanța necesară pentru critică.

Dincolo de spațiul expozițional și markerele permanente de pe ziduri, desenele lui rezidă în primul rând în caietele pe care le poartă mereu, ele fiind locul în care își notează ideile, în care își încearcă glumele, un teritoriu pentru experimente, Wikipedia sa personală. Desenele își găsesc ulterior locul în mediul tipărit, în cărți de artist, cataloage, ziare și reviste, cărți poștale, flyere și invitații, ilustrații și coperți de cărți.

Obiecte din colecția artistului și a galeriei

În cadrul „PUBLICations” este desfășurată colecția publicațiilor lui Dan Perjovschi pentru a oferi publicului o perspectivă retrospectivă asupra celor peste două decenii de activitate. Expoziția are și menirea de a scoate la iveală aspecte despre felul în care mediul tiparului este o platformă pentru arta publică folosită de către artist cu scopul de a-și disemina ideile.

Curatoare este Monica Dănilă, iar designul expoziției este semnat de Albert Kaan.

Vor fi expuse cărți, ziare și cărți poștale din colecția artistului și a Galeriei Posibilă.

„PUBLICations” va fi deschisă până pe 4 martie 2023 și va putea fi vizitată de miercuri până sâmbătă, între orele 16:00 și 20:00.