Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecţia în valoare de peste 100 de milioane de dolari a fostului director al Whitney Museum va fi licitată
sotheby's auction, Curatorial

Colecţia în valoare de peste 100 de milioane de dolari a fostului director al Whitney Museum va fi licitată

Colecţia evaluată la peste 100 de milioane de dolari a fostului director al Whitney Museum, David Solinger, va fi licitată la Sotheby’s în noiembrie, informează ArtNews.

Lucrările colecţionarului, care a murit în 1996, la vârsta de 90 de ani, sunt prezentate în licitaţie, de către familia acestuia.

Lucrări de Picasso, Miró – în licitaţie

Este vorba de un grup de picturi şi sculpturi semnate de Pablo Picasso, Willem de Kooning, Joan Miró, Jean Dubuffetm şi alţii, care vor fi licitate pe 14 noiembrie.

Printre lucrările-vedetă se numără potretul Mariei-Thérèse Walter, realizat de Picasso în 1927. Pictura, denumită Femme dans un fauteuil”, are un preţ estimat între 15 şi 20 de milioane de dolari.

Solinger a fost un colecţionar al operelor de secol XX şi a adunat lucrări semnate de artişti precum Paul Klee, Fernand Léger, Franz Kline şi Wassily Kandinsky. A donat multe dintre acestea unor muzee din New York, precum Whitney, The Metropolitan Museum of Art, The Solomon R. Guggenheim Museum.