Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Colecţie de opere ale unor personalităţi feminine din arta plastică românească, prezentată la Art Safari

Colecţie de opere ale unor personalităţi feminine din arta plastică românească, prezentată la Art Safari

Muzeul Municipiului București invită iubitorii de artă să viziteze expoziția „Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România” care va fi oferită publicului la Art Safari București în perioada 16-26 septembrie. Tablourile selectate din patrimoniul Pinacotecii București pentru a face parte din această expoziție vor fi expuse la ARCUB Hanul Gabroveni.

Expoziția va prezenta o serie importantă de lucrări din creația multor femei-artist din România ce au studiat la München și Paris, apoi au expus în România, dar și în Franța, Italia, Spania sau Germania, fiind implicate în mișcările artistice moderne și de avangardă. O parte dintre ele și-au continuat activitatea și după cel de-al Doilea Război Mondial, într-un nou și dificil context politic și ideologic. Curator este dr. Elena Olariu – director adjunct Secția Artă Conservare Restaurare, iar echipa curatorială este formată din Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan Ghilia.

„Deschiderea parcursului expozițional pregătit pentru Art Safari se va face cu un spațiu dedicat Reginei Maria, în calitate sa de protectoare a artelor, cel mai important mecena al epocii, secondată de artistele care s-au născut la sfârșitul secolului al XIX-lea și au activat în perioada interbelică. Expoziția va cuprinde și opera unor artiste contemporane, sugerând pe deplin întreaga perioadă de afirmare feminină în artele plastice. Vor fi expuse peste 80 de lucrări ale unor personalități precum Cecilia Cuțescu Storck, Milița Petrașcu, Micaela Eleutheriade, Margareta Sterian, Olga Greceanu, Cornelia Babic-Daniel, Nina Arbore, Lucia Demetriade-Bălăcescu, Adina Paula Moscu, Lena Constante, Ligia Macovei, Margareta Sterian și Geta Brătescu. Toate acestea sunt nume care rezonează în memoria publicului, bucurându-se de succes”, arată Elena Olariu.

Iubitorii de artă și istoria artei pot profita de aceste frumoase zile bucureștene pentru a vizita și alte locuri de referință pentru cultura românească. Cei care, după ce vor admira tablourile Ceciliei Cuțescu Storck și Ligiei Macovei expuse la Art Safari, vor dori să-și completeze cunoștințele și chiar să le vadă atelierele de artist, sunt invitați să viziteze muzeele din patrimoniul MMB aflate pe Str. Vasile Alecsandri nr 16, respectiv Str. 11 lunie nr 36-38.

Credit foto: muzeulbucurestiului.ro, Cecilia Cuţescu Storck: “Balcic”