Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Colecții și colecționari”, la Muzeul Național Brukenthal
colectii si colectionari

„Colecții și colecționari”, la Muzeul Național Brukenthal

Expoziția „Colecții și colecționari” va putea fi vizitată în perioada 15 septembrie – 30 octombrie 2022, la Casa Albastră din Muzeul Național Brukenthal.

Curatori sunt Delia Voina și Raluca Frîncu.

Patrimoniul muzeal deținut de Muzeul de Istorie – Casa Altemberger, constituit de-a lungul timpului prin achiziţii, donaţii şi transferuri de bunuri culturale, este structurat în 21 de colecții, diverse ca tematică, marcând specificitatea muzeului.

Incursiune în evoluția Muzeului de Istorie – Casa Altemberger

Expoziția „Colecții și colecționari” este concepută ca o incursiune în povestea creării și evoluției muzeului, prin prezentarea unor valoroase obiecte de numismatică, istorie medievală, știință și tehnică, sticlă, medalii și decorații, steaguri, obiecte masonice, clișee pe sticlă, grafică documentară, din colecții ce completează documentar expozițiile permanente deschise în prezent publicului vizitator.

Totodată, este o manifestare prin care sunt răsplătite eforturile unor colecționari care au strâns obiecte de mare valoare, azi în patrimoniul muzeului: baronul Samuel von Brukenthal, Emil Sigerus, Johann Michael Ackner, Friedrich Mauksch, Carl Engber, Horia Tipuriță.

Expoziția „Colecții și colecționari” este organizată de Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie-Casa Altemberger. Vernisajul va avea loc joi, 15 septembrie 2022, ora 12:00.