Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Combinatul Fondului Plastic își deschide porțile pentru prima dată în acest an
art in progress

Combinatul Fondului Plastic își deschide porțile pentru prima dată în acest an

Primul Open Doors din 2022 la Combinatul Fondului Plastic are loc joi, 14 aprilie. Publicul este invitat în una dintre cele mai concentrate destinații culturale ale Bucureștiului, prilej pentru descoperirea de galerii de artă, dar și de ateliere ale artiștilor plastici. Intrarea este gratuită iar programul între orele 18.00-22.00.

Ce puteți vedea

Expoziție „Bogdan Vlăduță: Când pictez știu că voi muri”, un eseu vizual despre Van Gogh, la Sector 1 Gallery;

„Finisaj”, tur ghidat alături de curatoarea expoziției „Art In Progress_2. Coming Back to Our Senses”, Iselin Huluba și un playdate cu artista Maria Mandea, în Spațiul The Institute;

Vernisaj, cu expoziția Adéla Janská – „Play: please don’t touch!”, curatoriată de Maria Bilașevschi, la IOMO Gallery;

Expoziție de grup – „When Art Meets Religion”, la ArtSafe;

Expoziție de grup a studenților din cadrul departamentului de Scenografie și Eveniment Artistic, UNARTE – „Vino să descoperi scenografia!”, la UNAgaleria.

Peste 30 de ateliere ale artiștilor

Combinatul Fondului Plastic este gazdă a peste 30 de ateliere și spații de creație ale artiștilor, printre care și: Marian și Victoria Zidaru, Mircea Roman și Florentina Voichi, Cătălin Bădărău și Bianca Mann, Marcel și Elena Scutaru, Patricia Teodorescu, Lucian Țăran, Vlad Basarab, Emil Mica, Rotariu Gruia, Vintilă și Viorela Mihaescu, Corina Sârbu Lungu, Csaba Barabas.

Programul colaborativ #doijoi, care are loc în fiecare a doua joi a lunii, va include în circuitul său vernisajele și finisajele de la Combinat, din galeriile IOMO, Spațiul The Institute și Sector 1 Gallery.

Credit foto: Expoziția „Art in progress”