Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Comunitate în Solitudine, la Chișinău – Vernisaj, masă rotundă, atelier foto
comunitate in solitudine, chisinau

Comunitate în Solitudine, la Chișinău – Vernisaj, masă rotundă, atelier foto

WASP Studios și Asociația Oberliht organizează la Chișinău expoziția de grup „Comunitate în solitudine” și evenimente conexe, pe 26 august, la Casa Zemstvei.

Expoziția „Comunitate în solitudine”, deschisă până pe 9 septembrie, are ca temă solitudinea și noile forme de a fi împreună. Artiștii participanți surprind prin creațiile lor implicarea în diferite narațiuni sociale, realizează o analiză subiectivă a rolului comunităților artistice/non-artistice în politica de recuperare din criza Covid-19.

Discursul face referire totodată și la problematica conflictelor socio-politice recente, care se petrec atât în proximitatea noastră, cât și la nivel global. Lucrările expuse evocă un timp și mediu specific, care ne-au marcat existența socială colectivă și individuală, alterând expresivitatea și emoția artistică, deseori înlocuite de anxietate și teamă.

Program: masă rotundă, orele 15:00 – 17:00; atelier de fotografie coordonat de Matei Bejenaru, orele 17:30 – 19:30; vernisajul expoziției „Comunitate în Solitudine”, de la ora 20:00.